, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ο «χάρτης» των υποψηφίων: Τα στρατόπεδα του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Λιγότερες από 90 ημέρες απομένουν έως την ώρα της κάλπης για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και το σύστημα της απλής αναλογικής προκαλεί επιπτώσεις: πολυδιάσπαση παρατάξεων, πολλά νέα σχήματα και ένα σωρό υποψήφιοι «μνηστήρες» σε κάθε δήμο. Χαρακτηριστικό είναι πως υποψήφιοι για τον Δήμο της Θεσσαλονίκης έχουν διπλασιαστεί σε σχέση με το 2014.

Της ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΡΥΠΙΔΟΥ

Πώς διαμορφώνεται, όμως, ο «χάρτης» των υποψηφίων δημάρχων στο Νομό Θεσσαλονίκης, πλην του κεντρικού δήμου; Υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερ; Ποιοί διεκδικούν ξανά τον δημαρχιακό θώκο και ποιοι νέοι μπαίνουν στο παιχνίδι; Πόσοι θα καταφέρουν να εκλεγούν από την πρώτη κιόλας Κυριακή;

Η Karfitsa παρουσιάζει αναλυτικά τις εξελίξεις σε κάθε δήμο ξεχωριστά:

Τα στρατόπεδα του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Με στόχο όχι μόνο να επανεκλεγεί αλλά και να αυξήσει το ποσοστό που έλαβε από την πρώτη Κυριακή του 2014 (53,18%) μπαίνει στις εκλογές ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου. Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε η κοινή κάθοδος του κ. Κυρίζογλου με τον πρώην αντιδήμαρχο και επικεφαλή της παράταξης «Όραμα για το Μέλλον», Γιώργο Καζαντζίδη.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, ο δικηγόρος, Γιώργος Κυριλλίδης, που στηρίζεται τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΚΙΝΑΛ θα επιδιώξει μέχρι τέλους την αλλαγή της διοίκησης διεκδικώντας τη δημαρχία ως επικεφαλής της παράταξης “Πολίτες σε δράση για την ανατροπή”.

Πέρα από το συγκεκριμένο δίδυμο, στη μάχη των εκλογών θα συμμετάσχουν ο Ιωάννης Νωτάκης επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», ο νυν επικεφαλής από την «ΑΝΤΑΡΣΥΑ», Ηλίας Σμήλιος και η εκπαιδευτικός, Σοφία Καρασαρλίδου, με τη δημοτική κίνηση «Εργατική Αντεπίθεση».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.