, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Πάνω από 11 εκατ. Τουρίστες θα επισκεφτούν την Αίγυπτο φέτος

Ανοδική είναι η πορεία του αιγυπτιακού τουρισμού, όπου σύμφωνα με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Τουρισμού και Ταξιδιών, «ο αριθμός των τουριστών που έρχονται στην Αίγυπτο κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους θα είναι 11,7 εκατομμύρια τουρίστες».
Ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός, Μουστάφα Μαμπντούλι, δήλωσε στο Περιφερειακό Φόρουμ για την Τεχνολογική Καινοτομία στον Τουρισμό ότι «οι δείκτες του τουριστικού τομέα επιβεβαιώνουν ότι ο κλάδος λαμβάνει σταθερά βήματα στην σωστή κατεύθυνση και κερδίζει την εμπιστοσύνη των τουριστών», εκφράζοντας παράλληλα τη μεγάλη του ικανοποίηση για το ρόλο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού στη στήριξη του τουρισμού στις αραβικές χώρες.
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού αναφέρεται ότι «η Αίγυπτος υποδέχθηκε περίπου 8,5 εκατομμύρια τουρίστες κατά το 2017, σημειώνοντας αύξηση 55,1% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους», γράφει ο αιγυπτιακός τύπος, προσθέτοντας ότι «το Λούξορ και το Κάιρο ήταν μεταξύ των πόλεων που προτιμούν περισσότερο οι τουρίστες.
Πηγή: naftemporiki.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.