, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Πέπη Μπέζα: Το γλυκό δίνει αξία στις στιγμές μας

Δέκα ερωτήσεις αναζητούν δέκα σύντομες απαντήσεις. Πρόσωπα της Θεσσαλονίκης, από όλους τους χώρους, μοιράζονται με τους αναγνώστες της εφημερίδας «Karfitsa» πτυχές της ζωής τους και αδημοσίευτες φωτογραφίες σε μια διαφορετική – μίνι συνέντευξη.
Από την Αναστασία Καρυπίδου
Καταπιάνεται με ζάχαρη, χρώματα και σοκολάτα. Βάζει φαντασία και δημιουργεί πολύχρωμα cookies, μοναδικές τούρτες και cupcakes που «τρελαίνουν» τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Είναι η Πέπη Μπέζα, κόρη της γνωστής οικογένειας των καλλυντικών, η οποία διατηρεί στην Πυλαία …«μπουτίκ» ζαχαροπλαστικής! Να την επισκεφτείτε και μη διστάσετε! Δοκιμάστε όσα περισσότερα γλυκά μπορείτε. Σίγουρα θα γλείφετε και τα δάχτυλα σας!
Πώς «έδεσαν» σ’ ένα επίθετο καλλυντικά και γλυκά; 
Μεγάλη ιστορία το όνομα που κουβαλάω, γεμάτο μυρωδιές και χρώματα. Μάλλον πήρα το μικρόβιο της κουζίνας από τη μητέρα μου και το επιχειρείν από τον πατέρα μου. Στη ζωή πάντα είχα να κάνω με μυρωδιές και παλέτες χρωμάτων, είτε μακιγιάζ, είτε ζαχαροπλαστικής. Όποτε η καλαισθησία, η σωστή επιλογή χρωμάτων και η αγάπη μου για την τέχνη της ζαχαροπλαστικής με έκαναν να  μεταπηδήσω από τον χώρο των καλλυντικών σε αυτόν της ζαχαροπλαστικής.
Μια «μπουτίκ» ζαχαροπλαστικής τι περιλαμβάνει; 
Όταν μιλάμε για Boutique γλυκών μιλάμε για σωστές πρώτες ύλες, αρώματα και χρώματα, όλα σωστά συνδυασμένα. Γλυκά με food styling σε μεγάλο βαθμό αλλά πάνω απ’ όλα νόστιμα και με αγνά υλικά.
Τι χρειάζεται για ένα νόστιμο γλυκό;
Το γλυκό χρειάζεται αγάπη, ακρίβεια στα υλικά που χρησιμοποιείς και σταθερή ποιότητα: πράγματα που είναι αδιαμφισβήτητα για το εργαστήριο μου.
Η πιο περίεργη παραγγελία για τούρτα…
Έχω κάνει πολλές περίεργες τούρτες μιας και όλες οι δουλειές μας είναι custome. Νομίζω, όμως, ότι η πιο ξεχωριστή ήταν μια τούρτα για πρόταση γάμου που είχε μέσα το δαχτυλίδι των αρραβώνων. ‘Εχασα τον ύπνο μου για 2 μέρες!
Ποιον διάσημο θα θέλατε να γλυκάνετε; 
Μέχρι τώρα είχα την τύχη να γλυκάνω πολλούς επώνυμους πελάτες. Τραγουδιστές, παρουσιαστές, αθλητές, ηθοποιούς ακόμα και πολιτικούς και πρέσβεις που πέρασαν από το εργαστήριο και γεύτηκαν τις τούρτες μου στα γενέθλια τους. Θα ήθελα όμως να δοκιμάσει τα Cupcakes μου η Peggy Porschen, καθώς ήταν η πρώτη που διέκρινε το ταλέντο μου και με έπεισε να ασχοληθώ με τη ζαχαροπλαστική.
Πόσες ώρες περνάτε στην κουζίνα;
Σίγουρα 10 – 12 δημιουργικές ώρες κάθε μέρα.
Σκεφτήκατε να φτιάξετε κανάλι στο YouTube για συνταγές; 
Είναι στα άμεσα σχέδια και δουλεύουμε πάνω σε αυτό το κομμάτι τον τελευταίο καιρό.
Οι Θεσσαλονικείς αγαπούν αλμυρό ή γλυκό;
Σίγουρα γλυκά… γιατί ένα καλό γλυκό δίνει αξία και γλυκαίνει τις στιγμές μας. ‘Αλλωστε, η Θεσσαλονίκη φημίζεται για τα γλυκά της!
Είστε άνθρωπος που παίρνει ρίσκο;
Το αντικείμενο της δουλειάς μου εμπεριέχει ρίσκο. Η ικανοποίηση του πελάτη σε μια ιδιαίτερη και προσωπική του στιγμή από μόνη της είναι πολύ απαιτητική  και δύσκολη και δημιουργεί μεγάλη ευθύνη, όποτε το ρίσκο είναι αναπόφευκτο.
Τι σας γεμίζει χαρά;
Η οικογένεια μου, η δουλειά και το ευχαριστώ από έναν ικανοποιημένο πελάτη!


Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.