, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Παναγιώτης Καρασαββίδης: Να καταστήσουμε τη Θεσσαλονίκη φιλικό, λειτουργικό, αντάξιο της ιστορίας της, παγκόσμιο προορισμό

Ο Παναγιώτης Καρασαββίδης είναι ελεύθερος επαγγελματίας και ιδιόκτητης παραδοσιακού καφενείου στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ανέκαθεν ο χώρος εργασίας, του έδινε τη δυνατότητα να βρίσκεται ανάμεσα στους συμπολίτες και να πιάνει τον παλμό της πόλης. Μοιράζεται καθημερινά τις χαρές τις επιτυχίες αλλά και γνωρίζει από πρώτο χέρι τα προβλήματα και τις ανησυχίες των επαγγελματιών, των καταστηματαρχών, των κατοίκων και επισκεπτών που γεμίζουν το μαγαζί του. Η υποψηφιότητα για τη θέση του δημοτικού συμβούλου με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα δε είναι τυχαία, καθώς στο πρόσωπό του βλέπει μια τίμια, καθαρή και πάνω από όλα ολοκληρωμένη πρόταση για την λύση των συσσωρευμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η πόλη.
Δραστηριοποιήστε επαγγελματικά στο κέντρο της πόλης. Ποια θέματα αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες στην περιοχή. Έως τώρα οι επιχειρήσεις έχουν δεχτεί βοήθεια από τον δήμο Θεσσαλονίκης και τι είναι αυτό που χρειάζονται; 
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε αφορούν στην καθημερινότητα. Είναι αυτό που συνηθίζω να λέω, τα πολλά μικρά προβλήματα τελικά δημιουργούν ένα μεγάλο που χρειάζεται χρόνο για να λυθεί. Η ασφάλεια αποτελεί δυστυχώς μια ανάμνηση του παρελθόντος. Οι κλοπές, το αίσθημα ανασφάλειας και η αδυναμία αντιμετώπισης αυτών των φαινομένων επηρεάζει όπως είναι φυσικό και τη λειτουργία των καταστημάτων. Αν σε αυτό προσθέσουμε την έλλειψη καθαριότητας, την άσχημη κατάσταση των πεζοδρομίων και τον κακό φωτισμό σε πολλούς δρόμους της πόλης, αντιλαμβανόμαστε ότι το κέντρο της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας υποβαθμίζεται μέρα με τη μέρα. Είναι επιτακτική ανάγκη να ξεκινήσουμε να λύνουμε τα προβλήματα σταδιακά, μεθοδικά και με γνώση. Η επόμενη διοίκηση με δήμαρχο τον Κωνσταντίνο Ζέρβα γνωρίζει, μπορεί και θα καταφέρει να μεταμορφώσει την εικόνα και την καθημερινότητα του κέντρου της Θεσσαλονίκης.
Πείτε μας το δικό σας όραμα για την Θεσσαλονίκη…
Η Θεσσαλονίκη διαθέτει όλα τα απαραίτητα εχέγγυα να γίνει μια σύγχρονη, νοικοκυρεμένη ευρωπαϊκή πόλη πρότυπο. Δεν έχουμε να ζηλέψουμε απολύτως τίποτα από άλλες αντίστοιχες πόλεις της Ευρώπης. Οραματίζομαι τη Θεσσαλονίκη ως παγκόσμιο προορισμό που θα καλύπτει κάθε ανάγκη. Έχουμε ανάγκη από νίκες σε κάθε γήπεδο με ρεαλιστικό σχέδιο και όραμα. Βήμα-βήμα να την καταστήσουμε λειτουργική, βιώσιμη και να αναδείξουμε τα πλεονεκτήματά της. Με αναβάθμιση της οικονομικής, πολιτιστικής και αθλητικής  δραστηριότητας. Η παράταξη «ΝΑΙ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» και εγώ, στρεφόμαστε στα σημαντικά, στα ουσιαστικά. Έχουμε τη δυνατότητα να αλλάξουμε αυτά που μας πληγώνουν και μας κρατούν πίσω.
Σε τι επίπεδο θεωρείτε ότι είναι η καθημερινότητα των πολιτών της πόλης; Πού πρέπει να υπάρξει βελτίωση;
Αναμφίβολα, νούμερο ένα πρόβλημα στην καθημερινότητα της πόλης είναι η καθαριότητα. Αυτό άλλωστε βεβαιώνεται και σε όλες τις έρευνες της κοινής γνώμης. Με ορθή διαχείριση των πόρων και του ανθρώπινου δυναμικού αυτή η κατάσταση θα αποτελεί παρελθόν με εμάς στην επόμενη διοίκηση. Δεν χρειαζόμαστε ιδιώτες, ορθή διαχείριση και πρόγραμμα έχουμε ανάγκη. Πέραν της καθαριότητας άλλα δυο βασικά θέματα που απασχολούν καθημερινά τους πολίτες είναι φυσικά η ασφάλεια και οι μετακινήσεις. Βελτιώνοντας σταδιακά με σκληρή δουλειά και πάνω απ΄ όλα αφοσίωση όλα τα παραπάνω, μπορούμε να καταφέρουμε τον βασικό μας στόχο. Να καταστήσουμε τη Θεσσαλονίκη φιλικό, λειτουργικό, αντάξιο της ιστορίας της παγκόσμιο προορισμό.
Γιατί κατεβαίνετε υποψήφιος με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα;
Συμβαδίζουμε σε όλα τα θέματα που αφορούν τη Θεσσαλονίκη. Επιθυμώ να αλλάξει αυτό που αντικρίζω καθημερινά. Θέλω λύσεις. Οι λύσεις όμως προϋποθέτουν βαθιά γνώση των αιτιών που προκαλούν τα προβλήματα. Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας είναι από τους ελάχιστους αυτοδιοικητικούς ο οποίος γνωρίζει που πονάει η πόλη και κυρίως για ποιους λόγους συμβαίνει αυτό. Εγώ ως άνθρωπος της αγοράς έχω μάθει να βρίσκω λύσεις, είμαι ενεργός πολίτης έτοιμος να προσφέρω σε αυτή την προσπάθεια. Η προοπτική της πόλη μας για μένα και φυσικά για την παράταξη «Ναι στη Θεσσαλονίκη», είναι συγκεκριμένη. Θέλουμε η Θεσσαλονίκη να γίνει ευρωπαϊκή μεσογειακή μητρόπολη. Κορυφαίος προορισμός και πρότυπο ανάπτυξης. Διαθέτει όλα τα πλεονεκτήματα, όλα τα εφόδια, έχει δυνατότητες που μπορούμε να αξιοποιήσουμε. Με πρώτη προτεραιότητα την ομαλοποίηση των προβλημάτων της καθημερινότητας, θα οικοδομήσουμε βήμα – βήμα την πόλη μας. Γιατί υπάρχει γνώση, γιατί η σκληρή δουλειά δεν είναι για εμάς πρόβλημα.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.