, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

ΠΑΟΚ: Έσβησε το "όνειρο" των ομίλων του Champions League

Ο ΠΑΟΚ «προδόθηκε» από τα λάθη στην άμυνα και από την απειρία των παικτών του με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να προκριθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του στους ομίλους του Champions League.
Όπως και στο πρώτο ματς επί ρωσικού εδάφους ο «Δικέφαλος του Βορρά» ηττήθηκε και πάλι με 2-1 από την Κράσνονταρ, αυτή την φορά στην Τούμπα στη ρεβάνς των play off της διοργάνωσης κι έτσι αποκλείστηκε. Το ευρωπαϊκό ταξίδι των «ασπρόμαυρων» θα συνεχιστεί στους ομίλους του Europa League.
Η ελληνική ομάδα είχε κάποια καλά διαστήματα, χωρίς να είναι πάντως ιδιαίτερα απειλητική για την εστία των Ρώσων. Η Κράσνονταρ από την πλευρά της παρατάχθηκε με στόχο να διαφυλάξει το μηδέν στην άμυνά της και από κει και πέρα με αντεπιθέσεις να κάνει τη ζημιά.
Οι φάσεις στο πρώτο ημ,ίχρονο ήταν λίγες μπροστά στις δύο εστίες. Η πρώτη ήρθε στο 16′ με τον Α.Ζίφκοβιτς να επιχειρεί από πλάγια σουτ, που όμως έδιωξε σε κόρνερ ο Σαφόνοφ.
Στο 18′ ένα ακόμα δυνατό σουτ του Ελ Καντουρί, μπλόκαρε επιτυχώς ο Ρώσος γκολκίπερ. Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να βγαίνουν στην επίθεση μετά το 20λεπτο αλλά ο ΠΑΟΚ συνέχισε να είναι άτολμος έστω και αν κέρδισε 4 κόρνερ σε 27 λεπτά.
Στο 30′ ο Βιλένα με δυνατό σουτ απείλησε για πρώτη φορά την εστία του Ζίβκοβιτς στέλνοντας τη μπάλα λίγο πάνω από το δοκάρι.
Η καλύτερη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο για τον ΠΑΟΚ χάθηκε στο 34′ με την κεφαλιά του Κρέσπο που εξουδετέρωσε ο Σαφόνοφ.
Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο ΠΑΟΚ έδειξε διάθεση να πιέσει περισσότερο και στο 47′ σουτ του Α.Ζίβκοβιτς έφυγε άουτ. Ίδια τύχη είχε και μια κεφαλιά του Βαρέλα στο 56′ μετά από κόρνερ.
Όσο περνούσε η ώρα ο ΠΑΟΚ έδειχνε όλο και πιο αγχωμένος, με αποτέλεσμα στο 73′ να δεχτεί το γκολ. Ο Μιχαηλίδης στην προσπάθειά του να διώξει έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 0-1 που έδωσε τεράστιο προβάδισμα στην Κράσνονταρ.
Οι Θεσσαλονικείς βρήκαν το κουράγιο να ισοφαρίσουν άμεσα με κεφαλιά του Ελ Καντουρί στο 77′ μέσα από την περιοχή, αλλά δεν το χάρηκαν. Στο επόμενο λεπτό ο Καμπελά (78′) με πολύ ωραίο σουτ κάρφωσε τη μπάλα στα δίχτυα του Ζίφκοβιτς για να “σφραγίσει” με το γκολ αυτό η ρωσική ομάδα το εισιτήριο της πρόκρισης για πρώτη φορά στην σύντομη ιστορία της στην φάση των ομίλων του Champions League.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.