, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

ΠΑΟΚ: Ενίσχυση… τίτλου!

Η μεταγραφική περίοδος του χειμώνα άνοιξε επίσημα και στον ΠΑΟΚ τρέχουν να υλοποιήσουν τις εισηγήσεις του Πάμπλο Γκαρσία. Ο Δικέφαλος του Βορρά προσπαθήσει να καλύψει τα κενά του ρόστερ του και παράλληλα να προσθέσει παίκτες που θα κάνουν πιο εύκολη τη ζωή του Ουρουγουανού τεχνικού με βάση τον σχηματισμό που επιθυμεί να παίζει η ομάδα του.

Του Θωμά Μίχου

Η προεργασία είχε ξεκινήσει εδώ και ημέρες, με τον Γκαρσία στη συνάντηση κορυφής που είχε με τον Ολαφ Ρέμπε να θέτει επί τάπητος το τελικό του πόρισμα σχετικά με τις προσθαφαιρέσεις που πρέπει να γίνουν στο ρόστερ του Δικεφάλου. Ήδη, αρκετές από τις εισηγήσεις του έγιναν δεκτές με τον ΠΑΟΚ να έχει προσθέσει στο ρόστερ του έναν εξτρέμ (Λάμπρου), έναν επιτελικό μέσο (Ουάρντα) και έναν επιθετικό (τον Κρμέντσικ). Οι μεταγραφικές αναζητήσεις δεν σταματούν εδώ, αφού σε πρώτη προτεραιότητα τη δεδομένη χρονική στιγμή βρίσκεται η απόκτηση ενός ακόμα χαφ, ενώ ο Δικέφαλος κοιτάει την αγορά για την απόκτηση ενός δεξιού μπακ. Επιπροσθέτως, δεν αποκλείεται αναλόγως τις εξελίξεις στην υπόθεση του Δημήτρη Γιαννούλη (φέρεται να υπάρχει ενδιαφέρον από ομάδες του εξωτερικού) ο ΠΑΟΚ να κοιτάξει στην αγορά και για αριστερό μπακ.

 

Οι επιστροφές των Ουάρντα και Λάμπρου

 

Η πρώτη χειμερινή προσθήκη είναι αυτή του Λάζαρου Λάμπρου. Ο Ελληνας εξτρέμ επιστρέφει για μία ακόμα φορά με σκοπό αυτή τη φορά να… ριζώσει στην Τούμπα. Ο Κατερινιώτης εξτρέμ δεν είχε τον χρόνο συμμετοχής που θα περίμενε στην Ολλανδία και κατόπιν δικής του επιθυμίας, αλλά και θετικής εισήγησης του Γκαρσία επιστρέφει για να δώσει μία έξτρα λύση στους εξτρέμ, εκεί όπου ο ΠΑΟΚ έχει και τα μεγαλύτερα κενά με βάσει το πως έχει δομηθεί το ρόστερ του επί Φερέιρα το περασμένο καλοκαίρι. Βέβαια, ο Λάμπρου είναι σαφώς μία δοκιμασμένη λύση και στον ΠΑΟΚ ευελπιστούν αυτή τη φορά να πάρει τις ευκαιρίες που δεν είχε τις προηγούμενες φορές με την ελπίδα να δείξει την πραγματική του αξία, κάτι που βέβαια επιθυμεί και ο ίδιος που δήλωσε πως επέστρεψε πιο ώριμος και αποφασισμένος να καθιερωθεί με την ασπρόμαυρη φανέλα. Περίπτωση Ουάρντα. Επιστρέφει για να πάρει αυτή τη φορά πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο Αιγύπτιος αποτελεί προσωπική εισήγηση του Γκαρσία, με τον Ουρουγουανό παράλληλα να θεωρείται από όλους ως ο κατάλληλος άνθρωπος για να «δαμάσει» τον χαρακτήρα του που η αλήθεια είναι πως αποτελεί και την αχίλλειο πτέρνα του. Ο 27χρονος που το καλοκαίρι αποχώρησε από τον ΠΑΟΚ για τον Βόλο, πραγματοποίησε ένα πολύ καλό πρώτο εξάμηνο και επέστρεψε με φουλ αγωνιστικό ρυθμό και έτοιμος να παίξει με το «καλημέρα».

 

Ο Κρμέντσικ και ο Κροβίνοβιτς

 

Ο Αντόνιο Τσόλακ ήρθε με μεγάλες προσδοκίες στην Τούμπα, όμως μέχρι στιγμής δεν έχει δικαιώσει τον ντόρο που έγινε γύρω από το όνομά του. Με μόλις ένα γκολ στο πρωτάθλημα (με πέναλτι στο Αγρίνιο) ο Κροάτης προβληματίζει, ο ΠΑΟΚ επί της ουσίας έχει μείνει στην επίθεση μόνο με τον Σφιντέρσκι και ο Γκαρσία ζήτησε επιθετικό που θα του λύσει το πρόβλημα στο σκοράρισμα. Ο Μίκαελ Κρμέντσικ, ήρθε με εξάμηνο δανεισμό από την Μπριζ για να λύσει το πρόβλημα στο γκολ. Ο υψηλόσωμος φορ, με γεμάτες παραστάσεις και καλή πορεία στις ομάδες που έπαιξε έγινε κάτοικος Τούμπας και άπαντες ευελπιστούν ο ΠΑΟΚ να πάρει από αυτόν, όσα δεν κατάφερε να κερδίσει από τον Τσόλακ. Πλέον, το βάρος πέφτει στην εύρεση του χαφ. Ο εκλεκτός του ΠΑΟΚ είναι ο Κροβίνοβιτς, με τις διαπραγματεύσεις να συνεχίζονται με τον 25χρονο Κροάτη άσο. Τέλος, ο επιρρεπείς στους τραυματισμούς Ροντρίγκο, σε συνάρτηση με τον σοβαρό τραυματισμό του Ουαγκέ, αναγκάζουν τους επιτελείς του ΠΑΟΚ να κοιτάξουν την αγορά για την εύρεση ενός δεξιού μπακ, ενώ για το άλλο άκρο της άμυνας στα… ραντάρ των Ασπρόμαυρων βρίσκεται ο Φεράρι του Βόλου.

 

Ζαμπά, Μπίσεσβαρ, Ρέι και Νινούα στην «μαύρη λίστα»

 

Προσθήκες χωρίς αποχωρήσεις δεν υπάρχουν και ήδη στον ΠΑΟΚ προετοιμάζουν το έδαφος για τις αποχωρήσεις από το ρόστερ. Οι Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, Ροντρίγκο Ρέι και Λέο Ζαμπά δείχνουν να είναι με το ένα πόδι εκτός Τούμπας, αφού δεν βρίσκονται στα πλάνα του Γκαρσία, ενώ για τον Νίκα Νινούα που δεν έχει μεγάλο χρόνο συμμετοχής, ενδιαφέρον έδειξε η Ανόρθωση που θέλει να τον αποκτήσει με εξάμηνο δανεισμό.

 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.