, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

ΠΑΟΚ: Κυνηγάει την ουσία και όχι τις εντυπώσεις

Πρωταθλητής χειμώνα 29 χρόνια μετά την τελευταία φορά και με διαφορά οκτώ βαθμών από τον δεύτερο Ολυμπιακό. Ε και; Η απόφαση για περαιτέρω ενίσχυση του ΠΑΟΚ μοιάζει ειλημμένη με τους Ασπρόμαυρους να κινούνται για 2+1 προσθήκες στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο.

Του ΘΩΜΑ ΜΙΧΟΥ

Το δέλεαρ της κατάκτησης του τίτλου μετά από 34 χρόνια είναι τεράστιο και αυτή τη φορά στον ΠΑΟΚ είναι αποφασισμένοι να τα καταφέρουν. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν οι Ασπρόμαυροι κινούνται για την απόκτηση τριών παικτών. Oι θέσεις της ενίσχυσης έχουν «κλειδώσει». Είναι τρεις και απόλυτα συγκεκριμένες.

Ο Δικέφαλος αναζητά έναν στόπερ που θα καλύψει το κενό του Εβγέν Χατσερίντι που είναι στην πόρτα της εξόδου. Ενός εξτρέμ με διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά που διαθέτουν οι τωρινοί και ενός ακόμα χαφ που θα καλύψει το κενό του Πόντους Βέρνμπλουμ που βγήκε νοκ άουτ για το υπόλοιπο της σεζόν. Ας δούμε όμως αναλυτικά, τι ακριβώς ζητάει και ποια είναι τα «θέλω» και τα χαρακτηριστικά των ποδοσφαιριστών που αναζητεί ο ΠΑΟΚ μετά τις εισηγήσεις του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Σε ό,τι αφορά τον κεντρικό αμυντικό, ο Λούτσεσκου θέλει έναν γρήγορο στόπερ με καλή αντίληψη του χώρου που να μπορεί να παίζει «επιθετική» άμυνα, στοιχεία δηλαδή που δεν διέθετε ο Χατσερίντι. Ενα επίσης στοιχείο που εξετάζουν είναι και η ηλικία του ποδοσφαιριστή που θα αποκτηθεί, αφού θέλουν να πάνε σε μία λύση που θα έχει την ευχέρεια να παίξει για χρόνια στο υψηλό επίπεδο.

Όσον αφορά τον εξτρέμ οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο παίκτης έχει εντοπιστεί και χαρακτηριστικό του σημείο στο παιχνίδι του είναι η ταχύτητα και το ένας εναντίον ενός που διαθέτει κάτι που υστερούν τα τωρινά εξτρέμ του ΠΑΟΚ. Οι ίδιες πληροφορίες συγκλίνουν στο γεγονός πως ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής δεν αποκλείεται να αγωνίζεται και σε ομάδα της Super League, ωστόσο για την ώρα δεν έχουν προχωρήσει οι συζητήσεις, κάτι που δείχνει πως ίσως στον ΠΑΟΚ να έχουν ξεχωρίσει κι άλλες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών.

Σε ότι αφορά τον αντικαταστάτη του Σουηδού χαφ, στον ΠΑΟΚ σκέφτονται να προχωρήσουν σε μια κίνηση για το μέλλον και προοπτικές εξελίξεις, χωρίς να μπορεί να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο πρόωρου ερχομού στην Τούμπα για τον Δημήτρη Μελιόπουλο της Ξάνθης. Ενός νεαρού ποδοσφαιριστή που έχει όμως αγωνιστικά λεπτά στο πρωτάθλημα της Super League.

Βέβαια δεν αποκλείεται να αποκτηθεί ποδοσφαιριστής από ξένη αγορά προκειμένου από το καλοκαίρι και μετά να αποτελεί και τον αντικαταστάτη του Εβγέν Σάκχοφ που θα αποχωρήσει από τον ΠΑΟΚ, αφού η απόφαση για να μην ανανεώσει την συνεργασία του με τον σύλλογο της Θεσσαλονίκης είναι σχεδόν οριστική. Πάντως, σε εξαίρεση με προηγούμενα χρόνια, αυτή τη φορά ο ΠΑΟΚ κυνηγά ενίσχυση… ουσίας και όχι εντυπώσεων.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

#Tags: ΠΑΟΚ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.