, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

ΠΑΟΚ: Στις λεπτομέρειες ηττήθηκε από τον Άγιαξ και έχασε μια επική πρόκριση

Στις λεπτομέρειες και έπειτα από σκληρή μάχη, που κάλλιστα θα μπορούσε να έχει διαφορετική έκβαση, ηττήθηκε ο ΠΑΟΚ από τον Άγιαξ στον αγώνα – ρεβάνς του 2 -2 της περασμένης βδομάδας στην Τούμπα και έχασε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League. Ο Δικέφαλος κοίταξε στα μάτια τον μεγάλο του αντίπαλο μέσα στην κατάμεστη Γιόχαν Κρόιφ αρένα του Άμστερνατμ, σε έναν αγώνα που από άποψη ρυθμού, φάσεων και κυρίως αγωνίας και έντασης έμοιαζε περισσότερο με ματς νοκ άουτ προημητελικής φάσης του Champions League, παρά με προκριματικό για τους ομίλους. Τελικά, παρά την μεγάλη του προσπάθεια, ηττήθηκε 3 – 2 και έχει να λέει ότι όχι μόνο το σκορ τον αδικεί, αλλά και ότι με λίγη περισσότερη τύχη θα είχε περάσει με το σπαθί του στην επόμενη φάση.
Οι πάικτρες του ΠΑΟΚ -που γνώριζαν καλά ότι για να προκριθούν έπρεπε να νικήσουν (ή να φέρουν ισοπαλία με τρία γκολ και πάνω)- μπήκαν στο γήπεδο αποφασισμένοι να… παίξουν ποδόσφαιρο και να κοιτάξουν στα μάτια τους αντιπάλους τους. Οι Ολλανδοί από την πλευρά τους κυκλοφορούσαν την μπάλα και εκμεταλεύτηκαν κάποια κενά στην άμυνα του ΠΑΟΚ, δημιούργησαν δυο σημαντικές ευκαιρίες στο 11′ (όπου ο Πασχαλάκης έβγαλε σε κόρνερ σουτ του Φαν ντε Μπέεκ) και στο 12′, όταν ο Κρέσπνο απομάκρυνε πάλι σε κόρνερ προσπάθεια του Τάντιτς.
Ένα λεπτό αργότερα, ο Δικέφαλος είχε τη δική του μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Ζαμπά έκλεψε την μπάλα και πάσαρε την κατάλληλη στιγμή κεντρικά στον Άκπομ, ο οποίος όμως, αν και μόνος εκτός περιοχής και με τον Ονανά εκτός εστίας, πλάσαρε άσχημα. Έπειτα από άλλη μια μεγάλη ευκαιρία του Πέλκα στο 20′, ήρθε στο 23′ του γκολ του ΠΑΟΚ, όταν ο Μπίσεσβαρ υποδέχτηκε την μπάλα εκτός περιοχής και με εξαιρετικό σουτ με το εξωτερικό νίκησε τον Ονανά. Ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή είχε σκορ πρόκρισης.

Στο 30′ ο Άγιαξ κέρδισε πέναλτι όταν ο Ελ Καντουρί έσπρωξε τον Νέρες, ενώ ο Βραζιλιάνος ήταν σε θέση να πάρει την κεφαλιά εντός περιοχή. Ο Πασχαλάκης όμως απέκτρουσε εντυπωσιακά την εκτέλεση του Τάντιτς. Ο Έλληνας τερματοφύλακας έσωσε ξανά την ομάδα του στο 38′, αλλά τελικά δέχτηκε γκολ στο 43′ έπειτα από δεύτερο πέναλτι που κέρδισε δυο λεπτά νωρίτερα ο Άγιαξ – αυτή τη φορά ο Τάντιτς κατάφερε να νικήσει τον Πασχαλάκη, ο οποίος πάντως απομάκρυνε στο 45′ νέο εν δυνάμει κίνδυνο για την εστία του με μια έξοδο… αλά Νόιερ σχεδόν στο κέντρο του γηπέδου για ν’ απομακρύνει με το κεφάλι  αντεπίθεση των Ολλανδών. Το ημίχορνο έλληξε έτσι 1- 1, με όλα τα ενδεχόμενα για την πρόκριση να είναι ανοιχτά.

O αγώνας εξακολούθησε να έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και στο Β’ ημίχρονο, με τον Άγιαξ να έχει την κατοχή και να δημιουργεί φάσεις, αλλά με τους παίκτες του Δικεφάλου να έχουν από την πλευρά τους δυο μεγάλες ευκαιρίες: στο 53′, όταν ο Πέλκας δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα έπειτα από πάσα του Μπίσεσβαρ, και στο 59′, όταν ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι βγήκε με 4 παίκτες στην αντεπίθεση.
Μετά το 65′ ο Φερέιρα ζήτησε από τους παίκτες του να ανέβουν και ναπιέσουν πιο ψηλά στον αγωνιστικό χώρο – ο ΠΑΟΚ έπρεπε οπωσδήποτε να σκοράρει για να περάσει στην επόμενη φάση (και ακόμα και ένα 2 – 2, στην περίπτωση που δεχόταν γκολ) θα οηγούσε τον αγώνα στην παράταση. Τελικά, αυτός που σκόραρε ήταν όντως ο Άγιαξ: Στο 79′ ο Ταγλιαφίκο νίκησε με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ τον Πασχαλάκη (ο Μάτος που τον μάρκαρε διαμαρτυρήθηκε για επιθετικό φάουλ).

Ο Δικέφαλος προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά στο 83′ ο Άγιαξ κέρδισε και… τρίτο πέναλτι (αυστηρό) σε μαρκάρισμα του Μάτος πάνω στον Ταγλιαφίκο. Ο Τάντις νίκησε στο 85′ για δεύτερη φορά τον Πασχαλάκη από τα 11 μέτρα.
Ο ΠΑΟΚ όμως, παρά τα δυο γκολ διαφορά, δεν το έβαλε κάτω και συνέχισε να προσπαθεί και όντως στο 93′ μείωσε σε 3 – 2 με δεύτερο γκολ του Μπίσεσβαρ. Δυστυχώς όμως, δεν υπήρχε χρόνος για κάτι παραπάνω, καθώς σχεδόν αμέσως μετά ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη του αγώνα, στέλνοντας του Ολλανδούς, που σίγουρα… τα χρειάστηκαν, στην επόμενη φάση και αφήνοντας τους παίκτες του Δικεφάλου απογοητευμένους, καθώς με λίγη παραπάνω τύχη (και ορισμένα λάθη λιγότερα) θα μπορούσαν να είναι εκείνοι που θα πανηγύριζαν μια επική πρόκριση!
Οι συνθέσεις:
Άγιαξ (Έρικ τεν Χαχ): Ονανά, Μαζραουί, Φέλτμαν, Λισάντρο Μαρτίνες, Ταγλιαφίκο, Φαν ντε Μπέεκ, Μπλιντ, Μάριν (46′, Ντεστ), Ζιγές, Τάντιτς, Νέρες(78′, Χούντελααρ)
ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Εσίτι (82′ Μίσιτς), Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ, Ζαμπά (71′, Λημνιός), Πέλκας (63′ Σβιντέρσκι), Άκπομ
ΚΔΓ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.