, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Παπασταθόπουλος: Δεν σκέφτομαι να γυρίσω Ελλάδα, ούτε να παίζω μέχρι τα 40

Μία μεγάλη συνέντευξη παραχώρησε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος στην εκπομπή “Sports Weekend” του MEGA. Ο 31χρονος διεθνής στόπερ της Άρσεναλ αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στη Μεγάλη Βρετανία, στάθηκε στους σωστούς χειρισμούς από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, ενώ μίλησε και για το μέλλον του, υποστηρίζοντας πως δεν σκέφτεται να επιστρέψει στην Ελλάδα για να παίξει ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά η συνέντευξη:
Για τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι αθλητές με τις ατομικές προπονήσεις: “Δεν είναι εύκολο, αλλά τώρα τα σπίτια μας έχουν γίνει γυμναστήρια. Σε καθημερινή βάση κάνουμε ένα πρόγραμμα που βρίσκεται στο 70% όσων κάνουμε στο Προπονητικό Κέντρο. Θα χρειαστεί χρόνος για να επανέλθουμε. Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να έχουμε ένα μικρό γυμναστήριο στο σπίτι μας”.
Για τη θέληση των παικτών: “Εμείς οι ποδοσφαιριστές θέλουμε να τελειώσουν όλες οι διοργανώσεις γιατί είναι σημαντικό για τις ομάδες και το ποδόσφαιρο λόγω των οικονομικών δεδομένων. Όμως, πάνω απ’ όλα μπαίνει η υγεία. Οπότε περιμένουμε. Υπάρχουν οι ειδικοί που εξετάζουν καθημερινά την κατάσταση. Εμείς θέλουμε να μπούμε στο γήπεδο όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να τελειώσουν τα πρωταθλήματα και γενικότερα η σεζόν”.
Για το διάστημα που θα χρειαστούν για να επιστρέψουν σε κανονικό ρυθμό: “Σίγουρα δεν θα είναι το ίδιο. Θα χρειαστούμε χρόνο, αλλά δεν ξέρω αν μπορούμε να τον έχουμε. Για αρχή, θα πρέπει να είμαστε όλοι οι υγιείς. Γι’ αυτό πρέπει να καθίσουμε στο σπίτι μας”.
Για την κατάσταση στην Άρσεναλ: “Εμείς βρισκόμαστε σε καραντίνα ένα μήνα, από την στιγμή, δηλαδή, που βρέθηκε θετικός ο προπονητής μας. Πιστεύω πως άργησαν στη Μεγάλη Βρετανία να πάρουν αποφάσεις. Η δική μας η κυβέρνηση έκανε καλή δουλειά. Για πρώτη φορά ακούω την υπόλοιπη Ευρώπη να μιλάει θετικά για εμάς και το πόσο γρήγορα ανταποκριθήκαμε”.
Για τις ενστάσεις της Ένωσης Παικτών της Premier League για τη μείωση 30% του μισθού: “Δεν είναι ακριβώς έτσι. Δεν υπάρχει άρνηση. Θα υπάρξουν κι άλλες συζητήσεις. Οι ποδοσφαιριστές δεν έχουμε πρόβλημα να δώσουμε ό,τι χρειαστεί, γιατί αν δεν υπάρχουν τα πρωταθλήματα, δεν θα υπάρχουμε κι εμείς. Ας περιμένουμε λίγες ημέρες, για να δείτε τι ακριβώς ισχύει, γιατί δεν είναι τα πράγματα όπως τα λένε. Αν κάποιοι πρέπει να κάνουν κάτι, ίσως θα πρέπει να είμαστε εμείς οι ποδοσφαιριστές”.
Για τη γενικότερη κατάσταση: “Υπάρχουν πολλές ιδέες και προτάσεις. Γενικά ο κόσμος έχει αποτραβηχτεί από το ποδόσφαιρο. Η κατάσταση είναι σημαντική και δύσκολη. Ως άνθρωποι δεν μας ενδιαφέρει το ποδόσφαιρο αυτή την στιγμή. Μας ενδιαφέρει η οικογένειά μας και να είναι καλά οι άνθρωποι γύρω μας”.
Για το αν σκέφτεται να επιστρέψει στην Ελλάδα: “Στη ζωή αλλάζουμε ανάλογα με τις συνθήκες. Δεν έχω κάτι διαφορετικό. Αυτή την στιγμή βρίσκομαι στην Άρσεναλ. Έχω συμβόλαιο μέχρι το 2021, ενώ υπάρχει κι οψιόν επέκτασης γι’ ακόμα ένα χρόνο. Δεν είναι στα σχέδιά μου να επιστρέψω στην Ελλάδα. Βέβαια, δεν είναι στα σχέδιά μου και να παίζω μέχρι τα 37, 38 ή 40. Πιστεύω πως δεν θα φτάσω να παίζω μέχρι εκείνη την ηλικία”.
Για το πώς αντιμετώπισε ο Μικέλ Αρτέτα τον κορονοϊό: “Ο προπονητής το αντιμετώπισε καλά, επειδή μίλησα αρκετές φορές μαζί του. Οι πρώτες τρεις ημέρες ήταν δύσκολες. Μετά ήταν πολύ καλύτερα. Εντάξει, αυτό που λέει κι ίδιος, είναι πως θα πρέπει να έχουμε την υγεία μας. Το θετικό είναι πως επρόκειτο για ένα δυνατό οργανισμό”.
Για τα όσα ακούει από τους φιλάθλους: “Ο κόσμος θέλει να επιστρέψει στην κανονικότητα. Πρέπει, όμως, να μείνουμε στο σπίτι. Με την πρώτη ευκαιρία, περιμένουν να επιστρέψουμε στα γήπεδα όσο το δυνατόν συντομότερα”.
Για την πιθανότητα να μην έχουν φέτος διακοπές οι ποδοσφαιριστές: “Δεν είμαστε ρομπότ, αλλά η κατάσταση είναι ιδιαίτερη και εύχομαι να μην την ξαναζήσουμε. Θα πρέπει να κάνουμε υπομονή και να είναι πιο ανοιχτό το μυαλό μας. Είναι μία καλή ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα τα παιδιά μας”.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.