, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Παράθυρο» σε κοινωνικά αποκλεισμένους ανοίγει το Χαμόγελο του Παιδιού

Τη δυνατότητα να επανενταχθούν στην κοινωνία, να αποκτήσουν κατάρτιση και να καταφέρουν να βρουν εργασία  προσφέρει το Χαμόγελο του Παιδιού σε 100 γονείς που ανήκουν σε ευάλωτες και ειδικές κοινωνικές ομάδες  στην Κεντρική Μακεδονία. Σήμερα έγινε η παρουσίαση του προγράμματος αυτού που όπως αναφέρθηκε «έχει στόχο την ολιστική υποστήριξη και κοινωνική ένταξη 100 ατόμων (ωφελούμενων) που ανήκουν στις ευάλωτες και ειδικές ομάδες πληθυσμού, και πιο συγκεκριμένα σε οικογένειες με παιδιά αποφυλακισμένων γονιών, σε οικογένειες με παιδιά αστέγων γονέων και οικογένειες με παιδιά που ζουν κάτω από το όριο της απόλυτης φτώχειας». Το πρόγραμμα αυτό συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο μέσω της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Τα οφέλη της συμμετοχής στο πρόγραμμα σύμφωνα με το Χαμόγελο του Παιδιού είναι η απόκτηση κατάλληλων γνώσεων που καθιστούν κάθε ωφελούμενο ανταγωνιστικό στην αγορά εργασίας. Η δωρεάν πρόσβαση στην παροχή Εργασιακής Συμβουλευτικής. Η δωρεάν πρόσβαση στην παροχή Συμβουλευτικής Επιχειρηματικότητας. Η δωρεάν θεωρητική κατάρτιση από πιστοποιημένους εκπαιδευτές του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Η απόκτηση έντυπου εκπαιδευτικού υλικού, σχετικού με το αντικείμενο της κατάρτισης και η βεβαίωση παρακολούθησης με την ολοκλήρωση του προγράμματος κατάρτισης.
Φέτος, το πρώτο εξάμηνο του 2018, το Χαμόγελο του Παιδιού στήριξε 12.835 παιδιά σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση  το πρώτο εξάμηνο του 2018 το Χαμόγελο του Παιδιού» απασχολεί 81 άτομα εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό ενώ έχει στη διάθεση του 408 ενεργούς εθελοντές οι οποίο το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα παρείχαν 11.363 ώρες εθελοντικής εργασίας.
Δ.Κ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.