, Τρίτη
23 Απριλίου 2024

search icon search icon

Παράσταση πολιτικής αγωγής από την οικογένεια του Βούλγαρου οπαδού

Του Κώστα Καντούρη
Παράσταση πολιτικής αγωγής στην υπόθεση θανάτου του Βούλγαρου οπαδού, ύστερα από επίθεση χούλιγκαν στη Θεσσαλονίκη, κατέθεσε στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης η οικογένεια του 28χρονου οπαδού. Εκτός από τη δικογραφία με τους δύο συλληφθέντες η οικογένεια παρακολουθεί και την εξέλιξη και της άλλης δικογραφίας για το τροχαίο με κατηγορούμενη την 24χρονη οδηγό.
Ο 28χρονος έχασε τη ζωή του αφού παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο την ώρα που καταδιώκονταν από αγριεμένους οπαδούς που τον χτύπησαν στο κεφάλι με ρόπαλο με συνέπεια να πέσει στο έδαφος, σύμφωνα με την αστυνομία και τη δικογραφία που σχηματίστηκε. Για την επίθεση στον 28χρονο και τον τραυματισμό άλλων δύο Βούλγαρων οπαδών συνελήφθησαν δύο νεαροί, 24 και 26 χρόνων και μάλιστα ο πρώτος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος μετά την απολογία του στην ανακρίτρια.
Το επεισόδιο προκλήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 6 Ιανουαρίου στην περιοχή του Μεγάρου Μουσικής, όπου εννέα Βούλγαροι οπαδοί και πέντε Έλληνες δέχτηκαν επίθεση από κουκουλοφόρους. Η αστυνομία συνέλαβε τους δύο νεαρούς με βάση εικόνες που καταγράφηκαν από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης καταστήματος. Ωστόσο στην ανάκριση αρνήθηκαν την εμπλοκή τους στο επεισόδιο, υποστηρίζοντας πως η εικόνα που καταγράφηκε βρίσκεται σε απόσταση μεγαλύτερη των 500 μέτρων από το σημείο του επεισοδίου.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.