, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Παρέλυσε η Ινδία από τους μουσώνες – 140 νεκροί, πλημμυρισμένα νοσοκομεία, φυλακές, όλοι σε βάρκες

Τους περίπου 140 έφθασε ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις των μουσώνων στην ανατολική Ινδία.

Αυτό ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι με νοσοκομεία και σχολεία να έχουν πλημμυρίσει από λασπόνερα.
«Πέραν του φυσιολογικού» ο μουσώνας στην Ινδία
Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ινδίας (IMD) ανακοίνωσε ότι ο τωρινός μουσώνας είναι ο ισχυρότερος από το 1994 και τον χαρακτήρισε πέραν του φυσιολογικού καθώς έχει διαρκέσει περισσότερο από το συνηθισμένο.
Οι κάτοικοι μεταφέρονται με βάρκες, διασώστες μοιράζουν γάλα και νερό
Τις τελευταίες τέσσερις ημέρες 111 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο κρατίδιο Ουτάρ Πραντές και άλλοι 28 στο γειτονικό Μπιχάρ, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) κυβερνητικοί αξιωματούχοι.
Περίπου 900 κρατούμενοι χρειάστηκε να μεταφερθούν από την φυλακή της περιοχής Μπαλία στο Ουτάρ Πραντές για να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η υγεία τους καθώς οι χώροι της φυλακής πλημμύρισαν.
Με λέμβους στους δρόμους της Ινδίας
Κάτοικοι της Πάτνα, της πρωτεύουσας του Μπιχάρ, όπου ζουν δύο εκατομμύρια άνθρωποι, χρησιμοποίησαν σωσίβιες λέμβους για να εγκαταλείψουν τα πλημμυρισμένα σπίτια τους.
Πλημμυρισμένα, νοσοκομεία, φυλακές, σχολεία και τα καταστήματα κλειστά
Παρότι οι βροχές σταμάτησαν, μεγάλα τμήματα της πόλης παραμένουν πλημμυρισμένα με τα σχολεία και τα καταστήματα κλειστά.
Φωτογραφίες δείχνουν θαλάμους νοσοκομείων και οικιστικές περιοχές να έχουν πλημμυρίσει και αξιωματούχους της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών μέσα σε σωσίβιες λέμβους να διανέμουν γάλα, μπανάνες και πόσιμο νερό.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ η περίοδος των μουσώνων συνήθως διαρκεί από τον Ιούνιο (τον Αύγουστο είχαν και πάλι χτυπήσει την Ινδία) μέχρι τον Σεπτέμβριο, αλλά αυτή τη χρονιά οι σφοδρές βροχοπτώσεις σε πολλά τμήματα της χώρας έχουν διαρκέσει περισσότερο προκαλώντας χάος.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.