, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Παραιτήσεις μελών της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων με αιχμές

Μέλη του προεδρείου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων παραιτήθηκαν από τα αξιώματά τους, ενώ άλλα μέλη του ΔΣ της Ένωσης δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν την ανάληψη καμίας θέσης στο προεδρείο και παραμένουν απλά μέλη του ζητώντας την σύγκληση έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ το προεδρείο παραιτήθηκαν οι Παναγιώτης Λυμπερόπουλος, Α΄ αντιπρόεδρος, Νίκος Σαλάτας γενικός γραμματέας, Ευστάθιος Βεργώνης Β΄ αντιπρόεδρος και Δήμητρης Φούκας αναπληρωτής γενικός γραμματέας και δηλώνουν ότι παραμένουν απλά μέλη του Δ.Σ., «μη ανεχόμενοι να συνυπάρξουν στο προεδρείο με τον συγκεκριμένο πρόεδρο της Ένωσης σε πορεία εκτροπής από τις αρχές της».
Ακόμη, τα μέλη του Δ.Σ. Μαρία Στενιώτη, Κώστας Βουλγαρίδης, Γρηγόρης Κομπολίτης, Χρήστος Νάστας και Βαρβάρα Πάπαρη δήλωσαν κατηγορηματικά ότι δεν επιθυμούν την ανάληψη καμίας θέσης στο προεδρείο και παραμένουν απλά μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης.
Των παραιτήσεων αυτών, προηγήθηκε πολύωρη συνεδρίαση του Δ.Σ. και σε ψηφοφορίες που έγιναν – σύμφωνα με τους παραιτηθέντες – απορρίφθηκαν, κατά πλειοψηφία, οι αιτιάσεις, τις οποίες ο πρόεδρος της ΕΔΕ Χριστόφορος Σεβαστίδης απηύθυνε κατά μελών του προεδρείου και «διαπιστώθηκε η αντικαταστατική συμπεριφορά του τελευταίου να προχωρεί σε ενέργειες που δεν έχουν την έγκριση της πλειοψηφίας».
Παράλληλα, κατά την συνεδρίαση του έκτακτου Δ.Σ. οι παραιτηθέντες ζητούν να καθοριστεί η περαιτέρω πορεία της ΕΔΕ και να συζητηθούν τα ακόλουθα θέματα:
– Πλήρωση κενών θέσεων προεδρείου,
– Ανάληψη πρωτοβουλίας για την επίλυση του θέματος που έχει ανακύψει μεταξύ της ΕΔΕ και της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων,
– Επίσκεψη στον υπουργό Δικαιοσύνης με αντικείμενο συζήτησης: νέες οργανικές θέσεις και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης αυτών, υποβολή αιτήματος για κάλυψη των αναγκών από τον πίνακα επιτυχόντων του τελευταίου διαγωνισμού για την ΕΔΣΙ και την λήψη μέτρων για την έγκαιρη εκκαθάριση των νομοθετικών και διοικητικών εκκρεμοτήτων σχετικά με τις μισθολογικές ωριμάνσεις,
– Συνεννόηση με τις άλλες δικαστικές Ενώσεις για επίσκεψη στον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών με αντικείμενο την νομοθετική ρύθμιση για τις μισθολογικές ωριμάνσεις και
– Συντονισμός με τις άλλες δικαστικές Ενώσεις για το θέμα του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.