, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Παραμένει το πάρκινγκ της Πλατείας Ελευθερίας-Μπλόκαρε την ανάπλαση το Δημοτικό Συμβούλιο

Καταψηφίστηκε η τροποποίηση του Οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Το θέμα προκάλεσε την αντίδραση των εργαζομένων και της αντιπολίτευσης, οι οποίοι έκανε λόγο για εμμονή της διοίκησης να φέρει το θέμα, παρά τις αντιδράσεις, λίγους μήνες πριν αποχωρήσει.

Το θέμα έλαβε 23 ψήφους κατά, 15 ψήφους υπέρ ενώ υπήρξε και ένα λευκό. Να σημειωθεί πως κατά ψήφισαν τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της διοικούσας, παράταξης (Ανέστης Τελίδης, Ελένη Τζιούτζια και Στεφανία Τανιμανίδου), ενώ λευκό ψήφισε ο Λευτέρης Κιοσέογλου.

Η  διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη, δεν κατάφερε να περάσει και την διοικητική αποβολή της εταιρείας από το χώρο στάθμευσης στην πλατεία Ελευθερίας, γεγονός που σημαίνει ότι το πάρκινγκ θα εξακολουθεί να υφίσταται και οι εργασίες ανάπλασης πηγαίνουν πίσω.

Στην ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση, τη διοικητική αποβολή της εταιρείας από το χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων στην Πλατεία Ελευθερίας καταψήφισαν 14 δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων «Εντάξει», «Γειτονιές σε Δράση», «Μένουμε Θεσσαλονίκη», «Ελληνική Αυγή» και οι ανεξάρτητοι Ζέρβας, Ράπτης, Κυριζίδης, Κουράκης, Αβραμίδου και Αβαρλής.

Λευκό ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Τζιούτζια, Αβραμόπουλος, Τελίδης και Αρβανίτης. Υπέρ της διοικητικής αποβολής της εταιρείας από το πάρκινγκ ψήφισαν 15 δημοτικοί σύμβουλοι της διοικούσας παράταξης και από τις παρατάξεις «Ανοιχτή Πόλη» και «Λαϊκή Συσπείρωση».

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης εξέφρασαν τις αντιρρήσεις για τα έσοδα που θα χαθούν για τον δήμο Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης για τις εκατοντάδες θέσεις στάθμευσης που θα λείψουν και εξυπηρετούν πολίτες και εργαζόμενους σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης.

Παράλληλα εξέφρασαν την απορία τους για την κανονιστική πράξη των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, ενώ μεταξύ των προτάσεων ήταν η δημιουργία υπόγειου πάρκινγκ για την εξυπηρέτηση των αναγκών.

Το ενδεχόμενο του κλεισίματος του πάρκινγκ είχε προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων από επαγγελματίες και κατοίκους της περιοχής γεγονός που ανέδειξε η karfitsa.gr

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης άσκησε κριτική σε πρώην στελέχη της «Πρωτοβουλίας» που έχουν ανεξαρτητοποιηθεί, υποστηρίζοντας πως εκφράζουν αντιρρήσεις για «αντιπολιτευτικούς λόγους».

«Όλες οι συζητήσεις που κάναμε με τις αρχαιολογικές υπηρεσίες κατέληξαν ότι δεν συμφέρει να γίνει υπόγειο πάρκινγκ στην Πλατεία Ελευθερίας. Τεχνικά όλα γίνονται, όμως πόσο κοστίζει είναι το θέμα. Και επιπλέον οι πρώην συνάδελφοι στην «Πρωτοβουλία» το κάνουν για αντιπολιτευτικούς λόγους και είναι κατανοητό. Έχουμε προχωρήσει σε συζητήσεις με το λιμάνι για 500 αυτοκίνητα απέναντι από τα δικαστήρια, προκειμένου να καλυφθεί το έλλειμμα για το πάρκινγκ και έχουμε προχωρήσει σε συζητήσεις με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για το στρατόπεδο Μυστακίδη», είπε ο κ. Μπουτάρης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.