, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

πΓΔΜ: Στην τελική ευθεία για το δημοψήφισμα-Σποτ κάνει λόγο για μακεδονική κουλτούρα(βίντεο)

Στα Σκόπια κυβέρνηση, αντιπολίτευση και πολίτες μετρούν αντίστροφα για το κρίσιμο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου, το οποίο θα καθορίσει το μέλλον της συμφωνίας των Πρεσπών.
Ο πρωθυπουργός, Ζόραν Ζάεφ, έχοντας  σύμμαχο τη διεθνή κοινότητα, εντείνει τις προσπάθειες να πείσει τους πολίτες της ΠΓΔΜ για το  «Βόρεια Μακεδονία» με βασικά επιχειρήματα την προοπτική εισόδου στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η αντιπολίτευση, η οποία αρχικώς είχε ταχθεί αναφανδόν εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών, το τελευταίο διάστημα φαίνεται πως έχει αμβλύνει σημαντικά τη ρητορική της.
Οι δημοσκοπήσεις, προαναγγέλλουν την επικράτηση του «ναι» στο επερχόμενο δημοψήφισμα, παρά τις έντονες εθνοτικές διαφοροποιήσεις.
Στο μεταξύ στο τηλεοπτικό σποτ που κυκλοφόρησε στην πΓΔΜ με αφορμή το δημοψήφισμα, δεν υπάρχει καμία αναφορά στην ονομασία Βόρεια Μακεδονία, ενώ γίνεται λόγος για μακεδονική γλώσσα, κουλτούρα και παράδοση.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.