, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

ΠΕΔ-ΚΜ: Εκστρατεία για την ενημέρωση των Παιδικών Εμβολιασμών

Σειρά επιμορφωτικών – ενημερωτικών ημερίδων για τους παιδικούς εμβολιασμούς σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία διοργανώνει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ), σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ). Στόχος είναι να ενημερωθούν το προσωπικό των ΟΤΑ και οι διοικήσεων των Δημοτικών Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών σε θέματα πρόληψης και έγκαιρων  εμβολιασμών των παιδιών που φοιτούν σε αυτές τις δομές.
Οι ενημερωτικές συναντήσεις, τις οποίες στηρίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, και οι κατά τόπους Ιατρικοί Σύλλογοι,  που εδώ και δυο χρόνια δραστηριοποιούνται στην ενημέρωση των πολιτών για τα οφέλη των εμβολιασμών, μέσω της εκστρατείας “Εμβολια-ζω” αφορούν σε  7 ημερίδες, που θα πραγματοποιηθούν στους Δήμους των Πρωτευουσών των 7 νομών της Κεντρικής Μακεδονίας (Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών, Χαλκιδικής).
Η δράση αρχίζει τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου από το Δήμο Σερρών και θα πραγματοποιηθεί στη  αίθουσα της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ ), Εθνικής Αντίστασης 34, στις 10:00 π.μ Στην ημερίδα έχει προσκληθεί και αναμένεται να παραστεί ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Σερρών, Άγγελος Βάκαλος.
Η ενημέρωση θα γίνει στο προσωπικό και τις διοικήσεις των Δημοτικών Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών των Δήμων Αμφίπολης, Βισαλτίας, Εμμανουήλ Παππά, Ηράκλειας, Νέας Ζίχνης, Σερρών, και Σιντικής, καθώς και σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη.
Ακολουθεί ο Δήμος Πολυγύρου
Η επόμενη ενημερωτική εκδήλωση θα γίνει στη Χαλκιδική την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου και συγκεκριμένα στον Δήμο Πολυγύρου στις 10.00 π.μ (Δημαρχείο, αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, Πολυτεχνείου 50). Στη διάρκεια της ημερίδας  θα ενημερωθούν το προσωπικό και οι διοικήσεις των Δημοτικών Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών των Δήμων Αριστοτέλη, Κασσάνδρας, Νέας Προποντίδας, Πολυγύρου, και Σιθωνίας.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.