, Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

search icon search icon

Πελώνη: Θα παρθούν στοχευμένα μέτρα για τον κορoνοϊό όπου χρειαστεί

Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελεία Πελώνη σε πρόσφατες δηλώσεις της  ξεκαθάρισε ότι το μήνυμα του πρωθυπουργού δεν πρόκειται για εκβιασμό αλλά για δίλημμα μεταξύ προστασίας της δημόσιας υγείας και ενός νέου lockdown.
Παράλληλα αναφέρθηκε και στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ για καθυστέρηση της ενίσχυσης του ΕΣΥ και των ΜΕΘ, υπενθυμίζοντας στην αξιωματική αντιπολίτευση τι παρέδωσε και πώς είναι σήμερα τα πράγματα.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha σημείωσε ότι «Εκβιασμός δεν υπήρχε, το δίλημμα είναι σαφές και θα έλεγα ότι αν η αντιπολίτευση κοιτούσε τι γίνεται στον κόσμο και όχι μόνο στην Ελλάδα και τη στενή αντιπολιτευτική τακτικής της, θα έβλεπε ότι υπάρχει έκρηξη παντού στην Ευρώπη, οι επιστήμονες μιλούν για δεύτερο κύμα και αυτή τη στιγμή το κρίσιμο είναι να μπορέσεις να το συγκρατήσεις όσο μπορείς. Το μήνυμα εκεί στάλθηκε, ότι είμαστε σε κρίσιμο σημείο, ειδικά στην Αττική και αυτό φαίνεται από την ανάλυση των κρουσμάτων. Το δίλημμα που έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι γιατί όλοι πρέπει να τηρούμε τα μέτρα ατομικής υγιεινής, ακριβώς για να μη φτάσουμε στα χειρότερα και να μην πάμε σε σκληρά οριζόντια μέτρα ή σε ένα lockdown, που δεν ήταν ούτε ευχάριστη εμπειρία για τους περισσότερους, ούτε για την οικονομία»
Στη συνέχεια συμπλήρωσε ότι «Αυτό που προκύπτει από το μήνυμα του πρωθυπουργού είναι ότι πάμε πλέον σε κλιμακούμενα μέτρα, σε αυστηροποίηση και στοχευμένα μέτρα όπου υπάρχει πρόβλημα. Η κυβέρνηση είναι από πάνω και όπου κρίνει ότι πρέπει να λάβει μέτρα θα το κάνει».
Για το γεγονός ότι η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για καθυστέρηση της δημιουργίας ΜΕΘ η κ. Πελώνη τόνισε ότι «Θεωρώ ότι πρέπει οι πολιτικές δυνάμεις να στηρίξουν σε αυτήν την πρωτοφανή υγειονομική κρίση. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Να θυμίσουμε τι παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ και πόσο αυξήθηκαν μέσα σε 4 μήνες. Μιλάμε για αύξηση 6,5% οπότε εκεί η κριτική θα πρέπει να είναι τεκμηριωμένη. Είναι έτοιμο το σύστημα να ανταποκριθεί, να δεσμεύσει κλίνες, αποδεσμεύσει άλλες για να τις κάνει Covid. Το σχέδιο είναι σε εξέλιξη και θα δείτε ότι θα προστίθενται συνέχεια κλίνες, οι οποίες θα ανοίγουν εφόσον χρειαστεί και ανάλογα με τις ανάγκες του κορωνοϊού».
Σε όιτ έχει να κάνει με την ενίσχυση των ΜΜΜ υπογράμμισε ότι «Είχαν προαναγγελθεί κάποια πράγματα. Θα έχουμε 100 νέα λεωφορεία σε λειτουργεία, όμως δεν αρκούν μόνο αυτά, πρέπει να εξεταστούν οι ώρες αιχμής και εκεί που είναι κρίσιμα τα δρομολόγια και μέχρι το τέλος του χρόνου θα προστεθούν ακόμα 500. Αυτό σε σύνδεση με τα κυλιόμενα ωράρια και την τηλεργασία ευελπιστούμε ότι θα λειτουργήσει για την αποφυγή του συγχρωτισμού».
Τέλος για τις καταλήψεις στα σχολεία ανέφερε ότι «Οι μαθητές ανήκουν στα σχολεία και εκεί που γίνεται μάθημα. Δεν πρέπει οι λίγοι να ταλαιπωρούν τους πολλούς και οι λίγοι να επιβάλουν την τακτική τους με τις πρακτικές τους. Η εικόνα που έχουμε είναι ότι το φαινόμενο εξασθενεί και ότι από βδομάδα θα έχουμε λιγότερες».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.