, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Περισσότερα από χίλια κιλά όστρακα κατασχέθηκαν στην Αλεξανδρούπολη (ΦΩΤΟ)

Περισσότερα από έναν τόνο ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, εν μέρει υπολειπομένων διαστάσεων, εντόπισαν και κατάσχεσαν σήμερα το πρωί στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης.
Για την υπόθεση συνελήφθη συνελήφθη ένας 46χρονος για κατοχή και μεταφορά με σκοπό την πώληση – εμπορία της παραπάνω ποσότητας οστράκων.
Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών της Λιμενικής Αρχής Αλεξανδρούπολης, εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών επί της αγροτικής οδού περιοχής ἉΗ ΓΙΩΡΓΗ” Δέλτα π. Έβρου, Ε.Ι.Χ. όχημα, με οδηγό και ιδιοκτήτη τον 46χρονο, να μεταφέρει ποσότητες οστράκων χωρίς συνοδευτικά έγγραφα.

Το εν λόγω όχημα οδηγήθηκε από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής στην Ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης, όπου διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω δράστης μετέφερε – διακινούσε, συνολικά πενήντα τρεις (53) σάκους δίθυρων μαλακίων του είδους αχιβάδα (ruditapes decussatus), συνολικού βάρους (1.093 kg), στο σύνολό τους ακατάλληλα για κατανάλωση, εκ των οποίων διακόσια ενενήντα κιλά (290 kg) υπολειπομένων διαστάσεων, ήτοι κάτω του επιτρεπομένου ελάχιστου μεγέθους των 4,5εκ.
Τα ανωτέρω αλιεύματα δεν έφεραν τα προβλεπόμενα έγγραφα που να αποδεικνύουν την προέλευσή τους και δεν υπήρχε η προβλεπόμενη επισήμανση σε αυτά. Επιπροσθέτως, το όχημα μεταφοράς τους δεν ήταν κατάλληλο για τη μεταφορά οστρακοειδών (μη τήρηση ψυκτικής αλυσίδας και κανόνων υγιεινής, ενώ η αλίευση του ανωτέρω είδους οστράκων απαγορεύεται σε όλη την επικράτεια κατά την παρούσα χρονική περίοδο.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το ανωτέρω οχήματα καθώς και η εν λόγω ποσότητα οστράκων, η οποία πρόκειται να καταστραφεί.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.