, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Περισσότερο ώριμος ο ΠΑΟΚ για την επόμενη χρονιά»

Του Βασίλη Μάστορα

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να έχει πολλούς λόγους να αισθάνεται αδικημένος για την απώλεια του φετινού Πρωταθλήματος, αλλά συγχρόνως δικαιούται να αισθάνεται ικανοποίηση για τον εμφατικό τρόπο που κατέκτησε το Κύπελλο. Μία κατάκτηση η οποία προσφέρει πολλά περισσότερα κέρδη στην ομάδα του ΠΑΟΚ, από το γεγονός ότι έβαλε στην τροπαιοθήκη του ακόμη έναν τίτλο.

Η αγωνιστική ταπείνωση της ΑΕΚ μέσα στο ΟΑΚΑ ήταν το στοίχημα όλου του οργανισμού ΠΑΟΚ, προκειμένου να δοθεί μία απάντηση για το ποια ομάδα ήταν η καλύτερη μέσα στο γήπεδο. Το τελικό αποτέλεσμα τούς δικαίωσε, ο ψυχισμός της ομάδας όπως και του κόσμου καλύφθηκε σε μεγάλο βαθμό, οπότε πλέον το ζήτημα που μπαίνει είναι η επόμενη ημέρα της ομάδας.

Ο Βιεϊρίνια με τον ρεαλισμό που τον διακρίνει είπε μία μεγάλη αλήθεια: «Πρέπει να τα αφήσουμε όλα πίσω και να κοιτάξουμε τα δικά μας λάθη, αν θέλουμε να πάρουμε το Πρωτάθλημα» δήλωσε ο αρχηγός του ΠΑΟΚ δίνοντας το σύνθημα για την επόμενη ημέρα.

Η ομάδα του ΠΑΟΚ απέδειξε το ΟΑΚΑ ότι αγωνιστικά ήταν καλύτερη από την ΑΕΚ και ότι την αδικεί το γεγονός ότι έχασε τον τίτλο από δικαστικές αποφάσεις.

Αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν. Ο ΠΑΟΚ πλέον θα πρέπει να ασχολείται -και αυτό φαίνεται ότι κάνει- μόνο με το ποδόσφαιρο. Η ομάδα έχει αγωνιστική ωριμότητα, κάτι που σημαίνει ότι με λίγες αλλά ουσιαστικές μεταγραφικές κινήσεις θα μπορέσει να είναι περισσότερο ανταγωνιστικός τη νέα περίοδο που θα έχει και πάλι στόχο την κατάκτηση τού Πρωταθλήματος.

Αυτοπεποίθηση υπάρχει, ο Ιβάν έχει τη διάθεση να βάλει όσα χρήματα χρειαστούν για να κάνει την ομάδα πιο δυνατή και η κόσμος παραμένει συσπειρωμένος δίπλα της. Τι απομένει; Ο οργανισμός ΠΑΟΚ να ψηλαφίσει τα εξωαγωνιστικά λάθη που έγιναν και επέτρεψαν στους αντιπάλους του να του επιφέρουν σοβαρό πλήγμα. Σε μία ήτα πάντα υπάρχουν στρατηγικά λάθη. Κι αυτά θα πρέπει να αναζητήσουν στον ΠΑΟΚ και αφού τα εντοπίσουν να μη τα επαναλάβουν. Οσο η ομάδα θα συνεχίζει να βάζει υψηλούς στόχους τόσο μεγαλύτερη και πολυεπίπεδη θα είναι και η αντίδραση των αντιπάλων του. Και για τον νέο «πόλεμο» της κατάκτησης τού Πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να είναι δυνατός και χωρίς αδύναμα σημεία σ’ όλα τα επίπεδα.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.