, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Περού: Πάνω από 10.000 οι νεκροί από κορωνοϊό

Το «φράγμα» των 10.000 θανάτων εξαιτίας του Covid-19 έσπασε χθες το Περού, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, την ώρα που η χώρα έχει ξεκινήσει μια σταδιακή αποκλιμάκωση των μέτρων απαγόρευσης σε ορισμένες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Λίμα.
Ο αριθμός των θανάτων από κορωνοϊό ανέρχεται σε 10.045, με 185 νεκρούς τις προηγούμενες 24 ώρες. Παράλληλα καταγράφηκαν 3.527 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό αυτών σε 292.004, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του υπουργείου.
Μεταξύ των νεκρών είναι ο ηγέτης πληθυσμού αυτοχθόνων Σαντιάγο Μανουίν, ο οποίος υπερασπιζόταν τα δικαιώματα έγγειας ιδιοκτησίας των κοινοτήτων του Αμαζονίου στη χώρα.
Το Περού πλέον ξεπέρασε την Ισπανία και την Ιταλία σε αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της Covid-19 και κατατάσσεται στην έκτη θέση παγκοσμίως. Είναι η δεύτερη χώρα που πλήττεται περισσότερο στη Λατινική Αμερική σε αριθμό κρουσμάτων, πίσω από τη Βραζιλία και τρίτη σε αριθμό θανάτων μετά τη Βραζιλία και το Μεξικό.
Παράλληλα χθες η Γουατεμάλα ξεπέρασε τα 20.000 κρούσματα κορωνοϊού, με χιλιάδες άτομα να νοσούν τις τελευταίες 24 ώρες. Ο συνολικός αριθμός θανάτων ξεπερνά τους 800, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας. Τις τελευταίες 24 ώρες, εντοπίστηκαν περίπου 1.061 νέες μολύνσεις και 26 άνθρωποι υπέκυψαν στην ασθένεια, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Τζούλια Μπαράρα. Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων φτάνει πλέον τα 20.072 σε αυτή τη χώρα των 17 εκατομμυρίων κατοίκων όπου έχουν καταγραφεί 843 θάνατοι.
Το νέο ρεκόρ καταγράφηκε παρά τα μέτρα που έλαβε ο πρόεδρος Αλεχάνδρο Γκιαματέι για τον περιορισμό της επιδημίας: κλείσιμο συνόρων, απαγόρευση λειτουργίας των μέσων μαζικής μεταφοράς και απαγόρευση κυκλοφορίας τις βραδινές ώρες.
Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.