, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Πικρές αλήθειες για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ

φωτο eurokinissi.gr

του Ζαχαρία Ζούπη*
Δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο που να εκνευρίζει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από το να αµφισβητείς την ηθική υπεροχή της Αριστεράς. Στο µυαλό τους είναι κάτι σαν το αλάθητο του Πάπα, κάτι το αδιαµφισβήτητο. Δεν είναι όµως µόνο αυτό που τους εκνευρίζει. Βλέπουν την υπεράσπιση αυτής της υποτιθέµενης υπεροχής ως τελευταίο καταφύγιο πια αιτιολόγησης της ύπαρξής τους, αφού ιδεολογικά και πολιτικά είναι απογυµνωµένοι, έχοντας αυτοακυρωθεί πρόθυµα για ότι διακήρυξαν, για ότι δεσµεύτηκαν και για ότι υποτίθεται ότι εκφράζουν για να κρατηθούν στην εξουσία. Οι ανατροπείς και αντιεξουσιαστές του χθες , οι εχθροί του συστηµισµού µεταλλάχτηκαν στους µεγαλύτερους εξουσιολάγνους του σήµερα, πρόθυµοι να κάνουν και να πουν το οτιδήποτε για κάποιους έστω µήνες παραπάνω στην Κυβέρνηση.
Ας το πούµε όµως καθαρά: Δεν υπάρχει µεγαλύτερη ανηθικότητα από τη µαζική εξαπάτηση του λαού µέσα σε ένα ντελίριο λαϊκισµού, ψευτοεπαναστατικότητας και δήθεν ανατροπής. Αυτό και µόνο θα αρκούσε για να αποδείξει ότι η Αριστερά µε τη µορφή του ΣΥΡΙΖΑ πρώτευσε, ξεχώρισε στην εξαχρείωση του δηµόσιου και ιδιωτικού λόγου, στην απώλεια της ελπίδας που υποτίθεται ότι εξέφραζαν µε ένα εύκολο συνταγολόγιο που θα εφάρµοζαν. Τώρα είναι οι µνηµονιοκότεροι των µνηµονιακών, οι πιο πρώιµοι να ψηφίζουν και να εφαρµόζουν µέτρα που εξαθλιώνουν την ελληνική κοινωνία, τα αγαπηµένα παιδιά των Βρυξελλών τα οποία ανακαλύπτουν εσχάτως τα προτερήµατα της κ. Μέρκελ και του κ. Σόιµπλε.
Έτσι είναι έτοιµοι να πανηγυρίσουν που κλείνουν τη δεύτερη αξιολόγηση µε καθυστέρηση ενός χρόνου και έχοντας υιοθετήσει όλα όσα τους ζητούσαν, αλλά και δεν τους ζητούσαν πριν ένα χρόνο, προσφέροντας στους δανειστές και ένα 4ο Μνηµόνιο, έτσι δωρεάν, χωρίς χρηµατοδότηση. Για φαντάσου! Αυτοί που θα συγκλόνιζαν την Ευρώπη αποδεικνύονται πειθήνιοι , εκφραστές µιας ελαστικής συνείδησης. Υπάρχει κάτι πιο ανήθικο από αυτό άραγε; Όπως έδειξε ο Α. Τσίπρας στην τελευταία του συνέντευξη, δεν έχει κανένα πρόβληµα να αλλάζει πρόσωπα και να κοροϊδεύει τους πολίτες «για να κάνει τη δουλειά του».
Δεν είναι όµως µόνο αυτό. Μόνο τις τελευταίες µέρες υπήρξαν δύο συγκλονιστικά γεγονότα που φέρνουν στην επιφάνεια όλη την υποκρισία που συνοδεύει τη δήθεν ριζοσπαστική αριστερά:
Το δώρο των γύρω στα 40 εκατ. ευρώ στο «σύντροφο» Ιβάν Σαββίδη για την ιστορία της ΣΕΚΑΠ σε συνδυασµό µε την πώληση του ΟΛΘ σε κοινοπραξία µε βασικό ρόλο του ίδιου και την εµπλοκή του στην υπόθεση αγοράς πακέτου του ΜΕGA από τον κ. Μπόµπολα (τρισκατάρατος κάποτε), αν πρώτα κουρευτεί το χρέος κατά 100 εκατ. ευρώ (οι κακοί τραπεζίτες το έχουν εµποδίσει µέχρι στιγµής) δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζεται από το τρίπτυχο: ΔΙΑΠΛΟΚΗ- ΚΥΝΙΣΜΟΣ – ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΣΥΦΕΡΟΝΤΑ.
Όλα όσα κατηγορούσε τους παλιούς, κατάφερε να τα αφοµοιώσει και να γίνει παίκτης δίχως ενδοιασµούς και κρατήµατα. Που είναι η ηθική υπεροχή άραγε; Στο αν οι παλιοί έφαγαν παραπάνω σε 40 χρόνια, απ’ ότι παιχνίδι γίνεται µπροστά στα µάτια µας µόλις µέσα σε δύο χρόνια και µάλιστα σε µια χώρα ανήµπορη και χρεωκοπηµένη;
Η στάση των τριών ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση καταδίκης από το Ευρωκοινοβούλιο για όσα συµβαίνουν στην Βενεζουέλα µαζί µε την Χρυσή Αυγή αλλά και η επίσηµη κατάπτυστη ανακοίνωση του κόµµατος και ασφαλώς η πλήρης αφωνία έστω και από ένα στέλεχος, δείχνουν τουλάχιστον πολιτική ανηθικότητα και αντιδηµοκρατικό πνεύµα, φλερτ µε τον ολοκληρωτισµό. Στη χώρα που επισκεπτόταν ο κ. Παπάς παρέα µε ειδικούς για τις offshore εταιρείες για να δει αν θα προµηθεύεται η Ελλάδα λαχανικά και ο κ. Α. Τσίπρας χαρακτήριζε πρότυπο κοινωνικό µοντέλο, δολοφονούνται διαδηλωτές, διώκονται πολιτικοί αντίπαλοι, λείπουν βασικά αγαθά από τον πληθυσµό και ο πληθωρισµός έχει φτάσει το 750%! Τι άλλο θα ήθελαν αριστερά στελέχη για να καταδικάσουν ένα τέτοιο καθεστώς; Γιατί δεν το έκαναν; Πρόκειται για απλή ιδεοληψία; Ακόµα και αν είναι µόνο αυτό, συνιστά πρόβληµα και δεν µπορούν να κρύβονται. Κρύβεται µήπως και κάτι άλλο; Ποιος ξέρει ; Ίσως… Εν πάσει περιπτώσει, που ακριβώς έγκειται η ηθική υπεροχή του ΣΥΡΙΖΑ και σ’ αυτό το θέµα;
Πολλά θα µπορούσαν να αναφερθούν για το τι έχει συµβεί αυτά τα δύο χρόνια. Όµως αυτά είναι πολύ χαρακτηριστικά. Έτσι νοµίζω… το σίγουρο είναι ότι οι µάσκες πέφτουν και αυτό που αποκαλύπτεται , δεν είναι και τόσο ελκυστικό. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια.
*Ο κ. Ζούπης είναι πολιτικός αναλυτής

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.