, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

ΠΟΕΔΥΝ: Έρευνα σε βάθος για την υπόθεση παράνομης διακίνησης φαρμάκων

Medical pills and tablets

Την ανάγκη να προχωρήσει η Δικαιοσύνη σε βάθος την έρευνα σχετικά με την υπόθεση της παράνομης διακίνησης ακριβών φαρμάκων ζητεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων.

«Δεν φθάνει το οικονομικό χάλι των νοσοκομείων έχουμε να αντιμετωπίσουμε και σκάνδαλα. Η Οικονομική Αστυνομία ερευνά σκάνδαλο υφαρπαγής ακριβών ογκολογικών φαρμάκων από τα νοσοκομεία, τα οποία διακινήθηκαν για ίδιο όφελος από επαγγελματίες Υγείας» αναφέρει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της, τονίζοντας πως αν αποδειχθούν τα παραπάνω θα πρόκειται για «ασύλληπτο σκάνδαλο».

«Ελπίζουμε το σκάνδαλο αυτό να μην αποδειχθεί ότι στοίχισε ζωές ασθενών με καρκίνο ή με άλλη πάθηση» σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ, προσθέτοντας πως «είναι μεγάλη η ευθύνη των διοικητών των νοσοκομείων κατά την περίοδο που συνέβησαν οι εν λόγω κλοπές των φαρμάκων».

«Δεν δεχόμαστε την κατασυκοφάντηση των λιγοστών εναπομεινάντων εργαζόμενων που πάνω από το όριο της εργασιακής εξουθένωσης, καθημερινά δίνουν μάχη να κρατάνε όρθιο το σύστημα υγείας, τα Δημόσια Νοσοκομεία» συνεχίζει η ΠΟΕΔΗΝ ζητώντας να έρθουν «όλα στο φως».

 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.