, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ποια ζευγάρια έχουν την μικρότερη πιθανότητα να χωρίσουν

Η ηλικιακή διαφορά συζητείται ιδιαίτερα, ως ένας από τους λόγους χωρισμού των ζευγαριών. Βέβαια, πολλά είναι τα ζευγάρια που επιλέγουν να μείνουν μαζί και να κάνουν οικογένεια παρά τα πολλά χρόνια που χωρίζουν τους δύο συντρόφους.

Σύμφωνα με νέα έρευνα του αμερικανικού Πανεπιστημίου Emory της Ατλάντα, έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα, παρουσιάζοντας την «ιδανική» διαφορά ηλικίας των ζευγαριών.

Συγκεκριμένα, αφορά τη διαφορά την οποία όσα ζευγάρια έχουν, παρουσιάζουν ελάχιστες πιθανότητες να χωρίσουν. Οι ερευνητές υποστηρίζουν πως όσο μεγαλύτερο είναι το μεταξύ τους ηλικιακό χάσμα τόσο μεγαλύτερη είναι και η πιθανότητα οι δυο τους να χωρίσουν.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, τα ζευγάρια με 5 χρόνια διαφορά ηλικίας παρουσιάζουν 18% μεγαλύτερη πιθανότητα να χωρίσουν και εκείνα με 10 χρόνια διαφορά, 39% μεγαλύτερη συγκριτικά με τα ζευγάρια συνομηλίκων.

Όσο για τους συντρόφους τους οποίους χωρίζουν περισσότερα από 20 χρόνια, η έρευνα τους θέλει να έχουν 95% μεγαλύτερη πιθανότητα να καταλήξουν στο «διαζύγιο».

Βέβαια, τα ζευγάρια, όπου τους συντρόφους δεν τους χωρίζουν περισσότερα από ένα χρόνια οι πιθανότητες χωρισμού είναι μόλις 3%. Επομένως, όσο πιο κοντά ηλικιακά είναι τα ζευγάρια μεταξύ τους τόσο το καλύτερο.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.