, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ποιες περιοχές κατέγραψαν τη μεγαλύτερη απόχη

Το ύψος της αποχής ξεπέρασε το 42%  και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο χάρτης που δείχνει τις εκλογικές περιφέρειες όπου σημειώθηκε ρεκόρ.
Το υψηλότερο ποσοστό αποχής καταγράφει ο νομός Φλώρινας, όπου το ποσοστό ανέρχεται στο 62,78%. Αντίστοιχα υψηλά τα ποσοστά της αποχής και στην Κεφαλλονιά όπου οι ψηφοφόροι που δεν συναντήθηκαν στην κάλπη φτάνουν το 58,96%, ενώ στις πρώτες θέσεις της αποχής συναντάμε και την Λακωνία με ποσοστό 56,37%. Υψηλή αποχή και στην Ευρυτανία όπου το ποσοστό που καταγράφτηκε είναι 55,34%
Στον αντίποδα, ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά συμμετοχής καταγράφονται την Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο, όπου το ποσοστό της αποχής περιορίζεται στο 32,23%. Ιδιαίτερα χαμηλή αποχή και στην Αττική, με τις πρωταθλήτριες της συμμετοχής να είναι η Ανατολική Αττική με ποσοστό 33,49% και στον Β1 Βόρειο Τομέα των Αθηνών με 33,28%.Χαμηλά η αποχή, σε σχέση με την επικράτεια και στη Β’ Θεσσαλονίκης όπου το ποσοστό ανέρχεται στο 35,57%.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.