, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγουμε για να παραμείνουμε στα κιλά μας

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να αποχωριστούν από την ζωή τους τους υδατάνθρακες, ακόμη και όταν είναι σε δίαιτα. Ωστόσο, οι υδατάνθρακες δεν έχουν και την καλύτερη φήμη, όσον αφορά την υγεία μας, χωρίς να είναι όλοι τόσο «κακοί». Υπάρχουν αυτοί που πρέπει να τρως, αλλά και αυτοί που πρέπει να αποφεύγεις.

Στην πραγματικότητα οι υδατάνθρακες βοηθούν στο να ισορροπήσουν οι ορμόνες σου και σου δίνουν ενέργεια. Είναι κάτι που όλοι χρειαζόμαστε, αλλά με μέτρο. Παρακάτω σου έχουμε τους 3 υδατάνθρακες που πρέπει να αποφεύγεις.

Λευκό ψωμί και ρύζι

Το λευκό ψωμί και ρύζι που, λόγω της επεξεργασίας που έχουν υποστεί, έχουν χάσει την πλειοψηφία των θρεπτικών τους συστατικών και μπορούν να ανεβάσουν γρήγορα τα επίπεδα της ινσουλίνης στο αίμα μας.

Πατατάκια

Τα πατατάκια έχουν τις ίδιες συνέπειες με το λευκό και ψωμί και ρύζι. Επιπλέον, όμως, γίνονται εθιστικά, με αποτέλεσμα να τρώμε μεγάλη ποσότητα, χωρίς να νιώθουμε το αίσθημα του κορεσμού.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.