, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ποινές κάθειρξης μέχρι 19 ετών για το έγκλημα με «άρωμα» ναρκωτικών 

Με ποινές κάθειρξης έως 19 χρόνων έκλεισε σήμερα η υπόθεση της δολοφονίας 66χρονου τοξικομανή, μέρα μεσημέρι, έξω από σχολείο στην Τούμπα, τον Μάιο του 2016. Ο ηλικιωμένος πυροβολήθηκε έξι φορές με συνέπεια να χάσει τη ζωή του είκοσι ώρες αργότερα. Το δικαστήριο έκρινε ότι το αδίκημα ήταν «θανατηφόρα σωματική βλάβη» μετατρέποντας την αρχική κατηγορία της ανθρωποκτονίας και ότι οι δύο κατηγορούμενοι 63 και 58 χρόνων δεν είχαν ανθρωποκτόνο πρόθεση, αλλά οδηγήθηκαν σε αυτό λόγω των οικονομικών διαφορών που είχαν για ναρκωτικά.

Το αιματηρό επεισόδιο που προκάλεσε πανικό στη γειτονιά των οδών Βαλτετσίου και Κίμωνος στην Τούμπα, έγινε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στις 21 Μαΐου 2016. Ο 66χρονος εκείνη την ώρα ήταν με το αυτοκίνητό του κοντά στο σπίτι του. Σύμφωνα με τη δικογραφία παρακολουθούσε πρόγραμμα απεξάρτησης με χορήγηση μεθαδόνης και επέστρεφε. Όταν σταμάτησε το αυτοκίνητο δίπλα στο πεζοδρόμιο στην οδό Κίμωνος, άνδρας φορώντας κουκούλα τον πλησίασε από την πλευρά του πεζοδρομίου και τον πυροβόλησε με πιστόλι έξι φορές, όπως προκύπτει από τους κάλυκες που βρήκε η αστυνομία. Ο εκτελεστής αποχώρησε από το σημείο πεζός, ενώ ο 66χρονος άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου και έπεσε από τη θέση του οδηγού αιμόφυρτος στο έδαφος. Με ασθενοφόρο διακομίστηκε αμέσως στο νοσοκομείο όμως την επομένη κατέληξε.

Ένα χρόνο αργότερα η αστυνομία έφτασε στα ίχνη των δραστών, του 63χρονου ως φυσικού αυτουργού και του 58χρονου ως ηθικού αυτουργού. Πρωτόδικα και στους δύο είχαν επιβληθεί ισόβια για ανθρωποκτονία και ηθική αυτουργία σε αυτή, όμως το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο σήμερα μετέτρεψε την κατηγορία σε θανατηφόρα σωματική βλάβη. Το δικαστήριο δέχτηκε ότι οι κατηγορούμενοι ήθελαν να εκφοβίσουν τον 66χρονο για να πάρουν χρήματα που τους όφειλε από ναρκωτικά. Τελικά ο 63χρονος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 17 χρόνων και 4 μηνών και ο 58χρονος σε κάθειρξη 19 χρόνων. Και οι δύο καταδικάστηκαν εκτός του θανάτου για διακίνηση ναρκωτικών ως τοξικομανείς. Σε φυλάκιση 2,5 χρόνων καταδικάστηκε μία γυναίκα για διακίνηση ναρκωτικών.

Κ.Κ.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.