, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Ποινή φυλάκισης σε χρυσαυγίτες πρώην βουλευτές

Σε μια ακόμη καταδίκη πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής προχώρησε η ελληνική δικαιοσύνη, ενώπιον της οποίας εκκρεμούσε σε δεύτερο βαθμό η εκδίκαση της δικογραφίας για τους πυροβολισμούς που είχαν σημειωθεί στη κηδεία του χουντικού πραξικοπηματία Ν. Ντερτιλή, το 2013.
Ειδικότερα, με απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, καταδικάσθηκαν σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με αναστολή οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος και Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, αφού πρώτα κρίθηκαν ένοχοι για το αδίκημα άσκοπων πυροβολισμών.
Οι δυο κατηγορούμενοι αν και απουσίαζαν από το δικαστήριο προέβαλλαν, δια της υπεράσπισής τους, τον ισχυρισμό περί νομικής πλάνης, υποστηρίζοντας πως οι πυροβολισμοί αποτελούν έθιμο σε διάφορα σημεία της χώρας, και ως εκ τούτου οι ίδιοι δεν θα μπορούσαν να γνωρίζουν πως οι πράξεις τους θα μπορούσαν να έχουν νομικές προεκτάσεις.
Ως μάρτυρες, σύμφωνα με το protothema, στο δικαστήριο κατέθεσαν αστυνομικοί, οι οποίοι αναγνώρισαν τους δυο πρώην βουλευτές σε μια ομάδα 20 ατόμων που βρίσκονταν στο σημείο της ταφής. Όπως μάλιστα κατέθεσαν στο σημείο βρήκαν κάλυκες, οι οποίοι προέκυψε ότι προέρχονταν από τα όπλα των κατηγορούμενων.
Πηγή: paraskhnio.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.