, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

“Ποιούς χειροκροτάς πατριώτη;”

«Ο Νίμιτς παίρνει λεφτά από τον Σόρος και έναν άλλον εδώ συντοπίτη μας που τον ξέρετε καλύτερα απ’ όλους και δεν ήθελε να είστε εδώ παρόντες, ο δήμαρχός». Εντάξει στον στρατό ήταν ο άνθρωπος δεν ήταν και στη Φιλολογία, αλλά το πλήθος κατάλαβε την ουσία και ξέσπασε… «Μπουτάρη μεθυσμένε στα Σκόπια πουλημένε» γράφει η ανάρτηση-απάντηση στο συλλαλητήριο του ΠΟΤΑΜΙΟΥ και του παραρτήματος… Μακεδονίας

Το ΠΟΤΑΜΙ Μακεδονίας με ανάρτηση του στο fb γράφει  “Εν αρχήν ήν… τα συνθήματα: Αλήτες – προδότες – πολιτικοί / η Μακεδονία είναι ελληνική / ποτέ δεν θα την πάρετε / ρουφιάνοι Σκοπιανοί. Μετά εμφανίστηκε ο Μητροπολίτης Άνθιμος (ο οποίος δεν θα πήγαινε αλλά τελικά πήγε): «Όπου Μακεδονία ίσον Ελλάδα και όπου Ελλάδα ίσον Μακεδονία».

Το πλήθος άρχισε να ζεσταίνεται: «Όταν το ράσο γίνεται σημαία / τότε η νίκη είναι βεβαία». Ο Νίκος Λυγερός – που ως γνωστόν είναι πιο έξυπνος και από τον Αϊνστάιν – αποφάσισε να γεφυρώσει τη χαρά των Χριστουγέννων με την κατάθλιψη του Ιανουαρίου. «Ο ελληνισμός είναι παντού. Είναι ένα δώρο στην ανθρωπότητα. Είμαστε ένας λαός της ιστορίας και κανείς δεν μπορεί να μας αγγίξει». Και προφήτεψε: «Θα είμαστε εδώ ακόμα και μετά, όταν θα έχουν φύγει με την ουρά κάτω από τα σκέλια». Ποιοι θα έχουν φύγει; Ποια ουρά και ποια σκέλια; Άγνωστο. Αϊνστάιν είπαμε, δεν είπαμε και Λίτσα Πατέρα. Και ήρθε η στιγμή της γεωγραφίας. «Η Μακεδονία είναι η Βόρεια προέκταση της Κρήτης» είπε ο παπάς Ανδρέας Κεφαλογιάννης σε μια προσπάθεια να εξηγήσει γιατί και στα Λιοντάρια του Ηρακλείου σερβίρουν μπουγάτσα. Όμως! «Δεν βρισκόμαστε εδώ για να πατριδοκαπηλευτούμε».

Σε ποιανού το μυαλό πέρασε; «Αλλά να στηρίξουμε έναν αγώνα, καθαρό, λαϊκό, μακριά από εθνικιστικές φωνές, μακριά από όλους εκείνους που ήρθαν για τα ψηφαλάκια», είπε χαιρετώντας τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, την Εύα Καϊλή και τον Βασίλη Λεβέντη. Για τους άλλους, που μαύριζαν το μνημείο του Ολοκαυτώματος και με κουκούλες κυνηγούσαν όποιον δεν είχε το πάθος και το παράστημα ενός Μιχαλολιάκου ας πούμε, ο παπάς Αντρέας ήταν καταπέλτης: «Εδώ δεν χωράνε ακραίες φωνές, δεν χωράνε ακρότητες» και έδωσε το λόγο στον «Σπάρτακο» Κώστα Καραΐσκο προσωποποίηση της μετριοπάθειας και της σωφροσύνης.

«Μυξοπαρθένικος, φιλελέδικος, παραισθητισμός. Η χολέρα της Ελλάδας» είπε ο καθηγητής (!) και συνέχισε απνευστί: «Ο διάλογος για το όνομα δεν έχει κανένα νόημα, εφόσον οι γείτονες αρνούνται να μάθουν Μακεδονική ιστορία που την ξέρει κάθε 12χρονο από το Μεξικό μέχρι την Ινδία, να μείνουν κλεισμένοι στο καβούκι τους, αν φαντασιώνονται ότι απελευθερώνουν τη βόρειο Ελλάδα από τους Έλληνες, στα αχαμνά μας που θα έλεγε ο Καραϊσκάκης, δεν θα κάνουμε εμείς τη συλλογική τους ψυχοθεραπεία, αν μια μέρα αποδείξουν -αν προλάβουν!- ότι λογικεύτηκαν, και αν υπάρχει γλώσσα συνεννόησης, θα το ξανασυζητήσουμε». Και ευχαριστημένος με τον καθρέφτη του, είπε να συγκινήσει και τον Κυπριακό ελληνισμό: «Είδαμε κάτι καλό στην Κύπρο με τους κυβερνώντες μας; Αυτοί χαντάκωσαν τον αγώνα της ΕΟΚΑ για να μη χαλαστούν οι Άγγλοι, αυτοί επέτρεψαν τον Αττίλα, αυτοί υπέγραφαν με 10 χέρια το σχέδιο Ανάν. Ποιον ελληνισμό της Πόλης διαφύλαξαν»;

Το θέμα μας όμως είναι η Μακεδονία την οποία παρεμπιπτόντως «την έχει αγοράσει ο Χριστός», όπως έλεγε ένα πανό, χωρίς να δίνονται περαιτέρω εξηγήσεις. Τι γίνεται, λοιπόν, με την ελληνική μειονότητα στα Σκόπια; Ήταν η στιγμή για τον Στέργιο Καλόγηρο (δημοσιογράφο γι’ αυτό ξέρει πράγματα που κανείς άλλος δεν ξέρει): «Στα Σκόπια τουλάχιστον 700.000 είναι Έλληνες! Περήφανοι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου». Βέβαια η Βικιπαίδεια ισχυρίζεται (προδοτικά προφανώς) ότι η πόλη των Σκοπίων στην τελευταία απογραφή είχε μόνο 536.271 κατοίκους. Που βρίσκονται λοιπόν οι υπόλοιποι 163.729 Έλληνες; Πού τους κρύβουν; Στα κρυφά σχολεία; Αλλά, αυτό δεν ήρθε η ώρα ακόμη να αποκαλυφθεί. Προς το παρόν είναι η ώρα του Όθωνα Ιακωβίδη, του διοργανωτή όλου αυτού του μεγαλείου: «Σήμερα από δυο αράδες που πέταξα στο Facebook, μαζεύτηκε εδώ η εκκλησία του Δήμου που παίρνει τις αποφάσεις για κάθε πρόβλημα της κοινωνίας», είπε με τη σεμνότητα που διακρίνει τους αληθινούς ηγέτες.

Αλλά και εσύ ευλογημένε, γιατί μόνο δύο αράδες στο Facebook και όχι τρεις να αποφασίζαμε και για τα κόκκινα δάνεια. «Το αφεντικό της χώρας είμαστε εμείς!», επέμεινε ο Όθων δίνοντας μια νέα σύντομη ερμηνεία της λέξης Μακεδονία: «Η λέξη Μακεδονία αποτελεί την ιερά κιβωτό που μέσα της συμπυκνώνει και φυλάσσει τη δόξα που οι Έλληνες ως Μακεδόνες κατέκτησαν στην ιστορία με πολυετείς αγώνες και προσπάθειες, άλλοτε στρατιωτικές που κατέληξαν στη Μεγάλη Μακεδονική αυτοκρατορία και άλλοτε πολιτιστικές χτίζοντας μεγάλες πόλεις από τις Ινδίες μέχρι το Γιβραλτάρ». Τόμπολα ο Καραΐσκος που είχε μιλήσει μεν για Ινδίες, αλλά είχε ξεχάσει το Γιβραλτάρ.

Τέλος όμως οι περιαυτολογίες. Ήρθε η ώρα για τις προτάσεις: «Να αναγνωριστεί ελληνική μειονότητα μετά από έντιμη και αβίαστη απογραφή στο κράτος των Σκοπίων.  Να υποχρεωθούν να ανοίξουν μειονοτικά σχολεία με Έλληνες δασκάλους, να μάθουν τα παιδιά ελληνικά που τώρα μαθαίνουν ελληνικά σε κρυφά σχολεία. (σ.σ: τι σας λέγαμε; Φάε τη σκόνη του στρατηγού Καλόγηρε) Να χρηματοδοτηθεί άμεσα η ανασκαφή στον Καστά της Αμφιπόλεως και όχι μόνο εκεί αλλά και κάπου αλλού: πλησίον στο παλιό εκκλησάκι της Παναγίας στην Κονταριώτισσα στην περιοχή του Δίον! Μπροστά στον μητροπολιτικό ναό που έχει μεγάλη πλατεία να μπει το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ναι! Είναι ο Φραγκούλης Φράγκος που ρητορεύει. «Ο Νίμιτς παίρνει λεφτά από τον Σόρος και έναν άλλον εδώ συντοπίτη μας που τον ξέρετε καλύτερα απ’ όλους και δεν ήθελε να είστε εδώ παρόντες, ο δήμαρχός». Εντάξει στον στρατό ήταν ο άνθρωπος δεν ήταν και στη Φιλολογία, αλλά το πλήθος κατάλαβε την ουσία και ξέσπασε «Μπουτάρη μεθυσμένε στα Σκόπια πουλημένε». Το άλλο όμως με τον Ερντογάν το ξέρεις λαέ; «Ο Ερντογάν κατάγεται από την Ποταμιά της Τραπεζούντος και ξέρει καλύτερα ελληνικά από εμάς γιατί στα νιάτα του δούλευε στον Έλληνα Χεσεπόπουλο που είχε εταιρία διανομής τροφίμων» αποκάλυψε ο κ.Φράγκος (άσχετο) και έκλεισε με τη δική του πρόταση για το όνομα της FYROM: «Άκουσα έναν Αλβανό, όταν τον ρώτησαν για το όνομα της Μακεδονίας και είπε: Fake Macedonia, δηλαδή μαϊμού Μακεδονία». Και επειδή ο Νίμιτς είναι πολύ πιθανό να παρακολουθούσε τη συγκέντρωση από κάποιο δορυφόρο ο στρατηγός είπε και στα αγγλικά την πρόταση της Χρυσής Αυγής (μη χάσουμε τη λύση επειδή ο Σόρος είχε τσιγκουνευτεί και δεν είχε σύνδεση translate.google.com ο δορυφόρος): «Ι want to propose to mr. Matthew Nimetz to give another name, please: MONKEY MACEDONIA». Έτσι ακριβώς ο απόστρατος. Με τα παιδιά των γηπέδων να ξεσπούν: «Είναι τρελός – είναι τρελός ο στρατηγός». «Ζήτω ο ελληνικός στρατός και οι ειδικές δυνάμεις»! απάντησε χαρούμενος και αναψοκοκκινισμένος ο κ.Φράγκος αγνοώντας τον σαρκαστικό χαρακτήρα των συνθημάτων της εξέδρας. «Θα μας βρουν μπροστά τους, με ό,τι αυτό σημαίνει», συνέχισε ο απόστρατος και εδώ η αλήθεια είναι ότι στις παρυφές της συγκέντρωσης απλώθηκε σιωπή. Ίσως να ήταν η στιγμή που κάποιοι σκέφθηκαν «τι κάνω εγώ εδώ;». Όχι, οι πιστοί των 9 Μητροπολιτών, ούτε αυτοί που ήρθαν με τα 284 πούλμαν, ούτε οι οργανωμένοι οπαδοί που πήγαν «για το χατίρι του Προέδρου», ούτε βέβαια οι ψεκασμένοι, τα φασισταριά και οι πονηροί πολιτευτές… αλλά όλοι οι άλλοι. Και αν δεν το σκέφθηκαν την Κυριακή το απόγευμα, πρέπει να το σκεφθούν σήμερα: “Ποιους χειροκροτάς πατριώτη;” καταλήγει η ανάρτηση του ΠΟΤΑΜΙΟΥ με τις παρακάτω φωτο:

 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.