, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ποιο θα είναι το όνομα της νέας ομάδας «Δέλτα» της Αστυνομίας

Το όνομα της νέας ομάδας «Δέλτα» ανακοίνωσε ο υπουργός προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στους στρατηγούς της Ελληνικής Αστυνομίας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η νέα ομάδα θα ονομάζεται «Δράση». Ο υπουργός κατά την επίσκεψη του στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής έδωσε τις τελευταίες εντολές και ενημερώθηκε για την επιχειρησιακή ετοιμότητα της (νέας) «ομάδας Δράση».
Η ομάδα «Δράση» θα εμφανιστεί στους δρόμους τη Δευτέρα και στην αρχική της δομή θα αποτελείται από 51 αστυνομικούς, οι οποίοι θα αποτελούν στην ουσία την δίκυκλη ΟΠΚΕ. Θα είναι 5 ομάδες των δέκα αστυνομικών η καθεμιά και θα εργάζονται εξάωρο, δύο ομάδες το πρωί, δύο το απόγευμα και μια ακόμη ενισχυτική όπου χρειάζεται.
Οπλισμός – Εξοπλισμός της ομάδας
-50 αστυνομικοί (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., ΟΠΚΕ, ΑΣΦΑΛΕΙΑ) Υπάγονται στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής εκπαιδεύτηκαν στην οδήγηση μοτοσυκλετών μικρού κυβισμού, αυτοάμυνα, αυτοπροστασία
-5 ομάδες των 10 ατόμων (2 ομάδες πρωί, δύο βράδυ και μία «μπαλαντέρ» όταν χρειάζεται ενίσχυση)
– 25 «παπάκια»
– αλεξίσφαιρα γιλέκα
– πιστόλι, υπο-πολυβόλο ΜΡ5 σε περιπτώσεις συμμετοχής σε ειδικές επιχειρήσεις
– Χειροβομβίδες κρότου λάμψης
– Δακρυγόνα
– Κράνη, επιγονατίδες, επικαλαμίδες, επιαγκωνίδες
Σύμφωνα με στελέχη του αρχηγείου, η νέα ομάδα ΔΕΛΤΑ θα στελεχωθεί με περίπου 250 αστυνομικούς από τις προλήψεις των 1.500 ειδικών φρουρών που προορίζονταν για την άμεση ενίσχυση της ομάδας ΔΙ.ΑΣ..

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.