, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Πολιτιστικός σύλλογος ταξίδεψε στο Βελιγράδι και εντυπωσίασε με την παρουσία του!

Ο πολιτιστικός σύλλογος Μαλακοπής συμμετείχε στο κάλεσμα που έγινε από το ETHNO FEST BELGRADE ,ένα φεστιβάλ μουσικοχορευτικών εκδηλώσεων που έλαβε μέρος στο Βελιγράδι με την ευγενή συμμετοχή χορευτών ανεξαρτήτου ηλικίας παραδοσιακών χορών από πόλεις της Σερβίας ,Βουλγαρίας ,Πολωνίας ,Ιράν και Ελλάδας.

Ποιος είναι ο σύλλογος

Ο πολιτιστικός σύλλογος Μαλακοπής ιδρύθηκε το 2000 με την πρωτοβουλία των κατοίκων της περιοχής της Άνω Τούμπας, όπου και στεγάζεται ως ένδειξη μιας οικειοθελούς και ανιδιοτελούς καλλιτεχνικής και πολιτισμικής έκφρασης αλλά και ως ένα μέσο βαθιάς επικοινωνίας και διαλόγου. Από το πρώτο ξεκίνημα της λειτουργίας του συλλόγου δημιουργήθηκαν τμήματα με μαθήματα παραδοσιακών χορών για παιδιά και ενήλικες, τμήμα χορωδίας για ενήλικες, τμήματα ζωγραφικής για παιδιά και ενήλικες, μαθήματα θεάτρου σκιών, σκάκι, θεατρικό παιχνίδι και μαθήματα μουσικοκινητικής αγωγής. Κατά την διάρκεια της πορείας των χρόνων που μεσολάβησαν ο σύλλογος έχει διαγράψει μια εξαιρετικά ενεργή, αδιάλειπτη και ανιδιοτελή πορεία τόσο με την συμμετοχή του όσο και με την διοργάνωση διαφόρων εκδηλώσεων μουσικοχορευτικού κυρίως χαρακτήρα αλλά και εκδηλώσεις με θέματα ζωγραφικής κατασκευές,θεατρικά δρώμενα,ημερίδες και εορταστικές και επετειακές εκδηλώσεις, με κυριότερη και ιδιαίτερα ξεχωριστή την ειδική συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα χορευτικών εκδηλώσεων Ελλάδας-Ισπανίας-Ιταλίας-Τουρκίας την χρονολογική περίοδο 2008-2009. Από τις πιο πρόσφατες και εξαιρετικά πιο αξιοσημείωτη ήταν η φετινή δυναμική του παρουσία και η άμεση ανταπόκριση του ,στο κάλεσμα που έγινε από το ETHNO FEST BELGRADE ,ένα φεστιβάλ μουσικοχορευτικών εκδηλώσεων που έλαβε μέρος στο Βελιγράδι με την ευγενή συμμετοχή χορευτών ανεξαρτήτου ηλικίας παραδοσιακών χορών από πόλεις της Σερβίας ,Βουλγαρίας ,Πολωνίας ,Ιράν και Ελλάδας. Οι χορευτές υπό την εποπτεία και την χοροδιδασκαλία της δασκάλας τους Άννας Πασχαλίδου χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς της Μακεδονίας και της Θράκης και μάγεψαν το κοινό με το χορό και τις εντυπωσιακές τοπικές φορεσιές τους .Εντυπωσιακή ήταν και η συμμετοχή του συλλόγου Ελλήνων Ποντίων που αποτέλεσαν κι αυτοί μια εξίσου έντονη και εντυπωσιακή παρουσία χορεύοντας τους παραδοσιακούς χορούς των Ποντίων.

Η επόμενη σημαντική εκδήλωση που θα διοργανωθεί από τον σύλλογο είναι αυτή που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο πάρκο της γειτονιάς στα τέλη Ιουνίου.Τον σύλλογο εκπροσωπούν τα μέλη του του διοικητικού συμβουλίου τα οποία είναι Πρόεδρος Μαρία Δήμου, Αντιπρόεδρος Λασκαρίδης Ιωάννης, Ταμίας Μπαρουξή Ελένη Γραμματέας Ρούλα Παρλάμπα, Μέλος Αθανάσιος Γιαννουκλακης.

Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του συλλόγου στο διαδίκτυο Πολιτιστικός σύλλογος Μαλακοπής.

Οι χώρες που συμμετείχαν

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.