, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Πορεία κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ+ ΒΙΝΤΕΟ)

Πορεία διαμαρτυρίας κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών  είναι  σε εξέλιξη αυτή την ώρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι διαδηλωτές κρατώντας ελληνικές σημαίες και χτυπώντας τύμπανα, φωνάζουν συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και κατά των πολιτικών. Οι διαδηλωτές τραγουδούν το “Μακεδονία Ξακουστή”.

Η πορεία αυτή την ώρα κινείται  στην οδό Τσιμισκή μέσω της Παύλου Μελά. Σταδιακά κλείνουν οι δρόμοι στο κέντρο της πόλης και οι τροχαία εκτρέπει τα αυτοκίνητα.

Μπροστά από το προξενείο της πΓΔΜ στην οδό Τσιμισκή οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών ενώ κράτησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Κωσταντίνου Κατσίφα, καθώς το προξενείο της Αλβανίας βρίσκεται στο ίδιο κτιριακό συγκρότημα.

Φωτορεπορτάζ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΕΛΜΑΖΗΣ

 

Λίγο αργότερα, στο ύψος του Ολύμπιον, υπήρξαν αντεγκλήσεις μεταξύ των συμμετεχόντων στην πορεία, και μελών του ΚΚΕ, που επίσης έκαναν πορεία στη Θεσσαλονίκη, χωρίς ωστόσο να σημειωθούν επεισόδια. Το κλίμα είναι τεταμένο καθώς απειλήθηκαν για δεύτερη φορά επεισόδια στην οδό Τσιμισκή όταν διαδηλωτές άδειασαν κάδους απορριμάτων. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους.

 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.