, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Πού θα βρεθούν τα λεφτά ποια νομοσχέδια θα «τρέξουν» και ποια έκπληξη μπορεί να κρύβει απόψε ο Μητσοτάκης

Πληροφορίες αναφέρουν πως η σημερινή ομιλία του Πρωθυπουργού πριν την υπερψήφιση των προγραμματικών δηλώσεων δεν αποκλείεται να υπάρχει και άλλη έκπληξη ως προς τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης, ωστόσο αυτή κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό.
Το σίγουρο είναι ότι, όπως σημειώνει το iefimerida.gr,  θα υπάρξει εξειδίκευση για το «πού θα βρεθούν τα χρήματα» όσον αφορά τις μειώσεις των φόρων που θα γίνουν άμεσα.
Το κόστος στον προϋπολογισμό υπολογίζεται στα 200 εκ ευρώ και θα προέλθουν σύμφωνα με τον σχεδιασμό του οικονομικού επιτελείου από την αυστηρή τήρηση των προϋπολογισμών των υπουργείων και την μείωση των δαπανών σε αυτά αλλά και στους εποπτευόμενους φορείς της κυβέρνησης. Επίσης εκτιμάται ότι οι βελτιώσεις που εξαγγέλθηκαν για τις 120 δόσεις θα επιτρέψουν σε περισσότερους πολίτες και επιχειρήσεις να ενταχθούν στο μέτρο, αυξάνοντας έτσι τα έσοδα του Δημοσίου.
Παράλληλα με τις προγραμματικές δηλώσεις η κυβέρνηση επιταχύνει για την άμεση κατάθεση των νομοσχεδίων που θα κατατεθούν αυτή την εβδομάδα στη Βουλή.
Πρώτο θα είναι αυτό για το επιτελικό κράτος που αναμένεται να φτάσει στην αρμόδια επιτροπή και να ξεκινήσει η συζήτηση του την Τετάρτη. Θα προχωρήσει με τις κανονικές διαδικασίες και η ψήφιση του προσδιορίζεται για την επόμενη εβδομάδα.
Την επομένη θα κατατεθεί το φορολογικό με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ώστε να ψηφιστεί την Παρασκευή ή το αργότερο τη Δευτέρα, ώστε οι μειώσεις στους φόρους να εφαρμοστούν από τον Αύγουστο.
Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα σχεδιασμό το τρίτο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει διάφορες διατάξεις και σε αυτό θα συμπεριλαμβάνονται η κατάργηση του ασύλου, οι αλλαγές στον ποινικό κώδικα και ρυθμίσεις για την κυβερνησιμότητα δήμων και περιφερειών ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα που δημιουργεί η απλή αναλογική.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.