, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Πράγματα που απαγορεύεται να κάνεις στη Ρώμη

Σε μόνιμες μετέτρεψε ο δήμος της Ρώμης ορισμένες απαγορεύσεις που είχαν προσωρινή ισχύ, σε μία προσπάθεια να περιοριστούν όσοι δεν συμπεριφέρονται κόσμια κατά τη βόλτα τους στο ιστορικό κέντρο της «αιώνιας πόλης».
Σύμφωνα με τους κανονισμούς που υιοθέτησε την περασμένη Πέμπτη το δημοτικό συμβούλιο της Ρώμης, όσοι τρώνε και πίνουν σε χώρους μνημείων, σκαρφαλώνουν σε αγάλματα, κυκλοφορούν χωρίς ρούχα και κάνουν βουτιές σε σιντριβάνια, κινδυνεύουν με απαγόρευση εισόδου στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης για 48 ώρες.
Ορισμένα από τα μέτρα είχαν προσωρινή ισχύ, ωστόσο πλέον εντάσσονται σε ένα αυστηρότερο νομικό πλαίσιο μόνιμου χαρακτήρα.
«Το κέντρο της πόλης της Ρώμης είναι μια περιοχή που προστατεύεται από την UNESCO, είναι το επιχειρηματικό μας εισιτήριο», δήλωσε η δήμαρχος Βιτρζίνια Ράτζι στο Associated Press.
Έκανε, δε, λόγο για «μηδενική ανοχή σε όσους καταστρέφουν την πόλη μας». Όπως συμπλήρωσε, δεν επιθυμεί να καταστρέφονται τα μνημεία της πόλης.
Σε ακόμη μία ιταλική πόλη, τη Φλωρεντία, οι τουρίστες απειλούνται με πρόστιμα ύψους 150 έως περίπου 500 ευρώ, εφόσον «συλληφθούν» να τρώνε σε δρόμους του ιστορικού κέντρου της πόλης.
Η δημοτική αρχή της ιταλικής πόλης έβαλε στο στόχαστρο της τουρίστες που τρώνε στους δρόμους σάντουιτς και πίτσες από δημοφιλή καταστήματα εστίασης της περιοχής, τα οποία δεν διαθέτουν όμως τραπέζια ή χώρο για να καθίσουν οι πελάτες τους.
Σαν αποτέλεσμα, κάτοικοι και καταστηματάρχες της περιοχής παραπονούνται ότι καθίσταται δύσκολη η πρόσβαση στα μαγαζιά ή τα σπίτια τους λόγω των πολλών τουριστών που κάθονται μπροστά στις εισόδους.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.