, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

«Πράξεις για τη Μακεδονία» ο συνδυασμός του υποψήφιου περιφερειάρχη Χρ.Παπαστεργίου

“Πράξεις για τη Μακεδονία” θα ονομάζεται ο συνδυασμός με τον οποίο θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστος Παπαστεργίου.
Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε το μεσημέρι, στο Βασιλικό Θέατρο της Θεσσαλονίκης, ο κ.Παπαστεργίου παρουσίασε το σήμα και το όνομα της παράταξής του, ενώ άσκησε σκληρή κριτική στον περιφερειάρχη, Απόστολο Τζιτζικώστα, κάνοντας λόγο για οπισθοδρόμηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας τα τελευταία χρόνια.
“Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κρύψουμε την πολιτική μας ταυτότητα. Είμαστε η παράταξη που υποστηρίζεται από το Κίνημα Αλλαγής, όμως θέλουμε να δώσουμε τη δική μας αυτοδιοικητική και προγραμματική αντίληψη στο τι χρειάζεται η Κεντρική Μακεδονία ως περιφέρεια, για να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που συνεχώς χάνονται” είπε χαρακτηριστικά.
Συμπλήρωσε πως για την παράταξη του «δεν ισχύει το ρητό “μάζευε κι αν είναι και ρώγες” για την ψήφο. Για εμάς υπάρχουν ψήφοι που είναι χρήσιμες, υποστηρίξεις που είναι πολύτιμες και υπάρχουν ψήφοι και υποστηρίξεις που “βρωμάνε” από μακριά. Συνεπώς δεν πρόκειται να κάνουμε ένα κάλεσμα γενικό προς όλους. Το κάλεσμα απευθύνεται στους πολίτες που αισθάνονται δημιουργικοί».
Για τη διοίκηση του Απόστολου Τζιτζικώστα είπε πως είναι “απούσα από το χωράφι, απούσα από τη μικρή και μεσαία επιχείρηση, τις μεγάλες εξαγωγικές επιχειρήσεις, από τους χώρους της έρευνας, της εκπαίδευσης και του πολιτισμού”, σχολιάζοντας πως δεν έχει γίνει καμία προετοιμασία για το επόμενο ΕΣΠΑ 2021 – 2027.
Πρόσθεσε δε πως “είναι λάθος να διαχωρίζουμε τη διοίκηση του κ.Τζιτζικώστα από τη διοίκηση του κ.Ψωμιάδη. Είναι η ίδια συνέχεια. Προφανώς με διαφορές ανάμεσα στους δύο, δεν θέλω να τους ταυτίσω ως πρόσωπα, όμως η πολιτική αντίληψη σε μεγάλο βαθμό είναι ίδια. Γι’ αυτό και οι δύο διεκδίκησαν, έχοντας ως όχημα την περιφέρεια, την αρχηγία της ΝΔ”. Το “παρών” στη συνέντευξη Τύπου έδωσαν στελέχη του ΚΙΝΑΛ και ο πρόεδρος του ΕΚΘ, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης. Προλογίζοντας τον κ.Παπαστεργίου, ο Γιάννης Κυανίδης, γραμματέας νομαρχιακής επιτροπής στη Β’ Θεσσαλονίκης, είπε πως “θα κάνει τη διαφορά στις εκλογές και θα φέρει ένα καλό αποτέλεσμα”.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.