, Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

search icon search icon

Προειδοποίηση Τραμπ προς Κίνα: Όχι αντίποινα

Mε την ατμόσφαιρα να μυρίζει ήδη «μπαρούτι» μετά τονέο γύρο δασμών από την Ουάσιγκτον, ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, επανήλθε με νέο μπαράζ προκλητικών δηλώσεων, προειδοποιώντας την Κίνα να μην προβεί σε αντίποινα, διαμηνύοντας ότι οι Αμερικανοί καταναλωτές δεν πρόκειται να πληρώσουν οποιαδήποτε αύξηση στους δασμούς.
«Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον Αμερικανό καταναλωτή να πληρώσει για τους δασμούς σε κινεζικά αγαθά που έχουν τεθεί σε ισχύ… Η Κίνα δεν πρέπει να ανταποδώσει -θα κάνει τα πράγματα χειρότερα!», ανέφερε ο Τραμπ σε μήνυμά του στο Twitter, προσθέτοντας ότι οι δασμοί μπορούν να αποφευχθούν εάν οι επιχειρήσεις του μεταποιητικού κλάδου μεταφέρουν την παραγωγή εκτός Κίνας σε άλλες χώρες.
«Λέω ανοικτά στον Κινέζο πρόεδρο Σι: Όλοι μου οι φίλοι στην Κίνα θεωρούν ότι θα είναι πολύ ισχυρό το πλήγμα για την Κίνα εάν το Πεκίνο δεν προβεί σε εμπορική συμφωνία, διότι οι επιχειρήσεις θα αναγκασθούν να αποχωρήσουν από την Κίνα για άλλες χώρες… Είχατε μια πολύ καλή συμφωνία, σχεδόν ολοκληρωμένη και κάνατε πίσω!», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.