, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Προκλητικός ο Γ. Λαγός στη Βουλή: Δεν υπήρξαν νεκροί στο Πολυτεχνείο

Νέο προκλητικό επεισόδιο προσπάθησε να στήσει στη Βουλή η Χρυσή Αυγή, σχετικά με την εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973.
Ο βουλευτής του κόμματος, Γιάννης Λαγός, όχι μόνο προκάλεσε τους βουλευτές του δημοκρατικού τόξου να πουν εάν ξέρουν δύο ονόματα νεκρών, αλλά χαιρέτισε στη Βουλή και την απόφαση πολλών ιδιωτικών σχολείων να μη λάβουν μέρος στις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου.
Έντονη ήταν η αντίδραση στα λεγόμενά του από όλες τις πτέρυγες στη Βουλή.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς, αποδοκίμασε τα όσα ανέφερε ο εθνικιστής βουλευτής, λέγοντας ότι δεν μπορεί να εκστομίζονται τέτοιες ανακρίβειες εντός της Βουλής και δεν μπορεί να αναπαράγεται στο κοινοβούλιο η φωνή των νοσταλγών της Χούντας.
Η εισηγήτρια του ΚΙΝΑΛ, Εύη Χριστοφιλοπούλου, είπε έντονα απευθυνόμενη στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής: “Ως εδώ! Φτάνει! Ίσως πρέπει να ξαναδούμε τους νόμους για τους δολοφόνους και εγκληματίες, γιατί αυτά που ακούστηκαν στο ναό της Δημοκρατίας είναι απαράδεκτα, ανεπίτρεπτα και αισχρά”.
Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός, επανήλθε λέγοντας πως “ακούστηκαν οι απόψεις δύο ομιλητών στη Βουλή αλλά όνομα νεκρού στο Πολυτεχνείο δεν ακούσαμε να μας λένε, έστω και ένα, ας μας πουν ένα όνομα”.
Το παραλήρημά του διέκοψε ο προεδρεύων Αντιπρόεδρος Γιώργος Λαμπρούλης λέγοντας: “Το τι έγινε είναι ιστορικά καταγεγραμμένο, δεν μπορείτε να παραχαράξετε την Ιστορία”. Μάλιστα, επειδή ο Γιάννης Λαγός συνέχιζε να φωνάζει από τα έδρανα, ο προεδρεύων του είπε προσωπικά: “Τί θέλετε να μας πείτε; Ότι είστε νοσταλγοί της Χούντας; Ύμνους στη Χούντα και στο φασισμό όπως έκανε χθες εδώ και ο αρχηγός σας δεν δεχόμαστε!”.
Μόλις χθες, βουλευτής της Χρυσής Αυγής εξύμνησε το δικτάτορα Παπαδόπουλο και επιτέθηκε στον Πρόεδρο της Βουλής, χαρακτηρίζοντας την πρόσφατη παρουσία του στη δίκη της Χρυσής Αυγής ως ένδειξη πολιτικής παρέμβασης στη Δικαιοσύνη.
Πηγή: aftodioikisi.gr
*φωτο αρχείου

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.