, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

“Προς το τέλος του πρώτου δεκαημέρου του Μαΐου τα μέτρα”

Το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου, προς το τέλος του, και σε κάθε περίπτωση πριν από το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Πεκίνο (14-15 Μαΐου) θα έχουν κατατεθεί τα μέτρα στην Βουλή, σύμφωνα με τον πρόεδρό της, Ν. Βούτση.
Απαντώντας, δε, στο διάβημα Μητσοτάκη για τις κοινοβουλευτικές λειτουργίες, δήλωσε ότι βρίσκεται σε τελική φάση η εκπόνηση των αλλαγών διατάξεων του Κανονισμού της Βουλής, ώστε να εκσυγχρονιστούν και να αντιμετωπιστούν κάποιες αρνητικές ή προβληματικές πλευρές στο κοινοβουλευτικό νομοθετικό έργο.
Μάλιστα, έκανε γνωστό ότι οι αλλαγές αυτές στον Κώδικα της Βουλής θα έλθουν προς ψήφιση στην Ολομέλεια στο τέλος Μαίου.
Οι βελτιώσεις αυτές αφορούν στην παρουσία των υπουργών, για να απαντούν στις ερωτήσεις των βουλευτών, στις τροπολογίες και πώς θα ενσωματώνονται και θα συζητούνται στα νομοσχέδια.
«Και η κυβέρνηση και η Βουλή κάνουν κάθε προσπάθεια, ώστε το έργο της να είναι στο ύψος της κοινοβουλευτικής λειτουργίας μέσα στις δύσκολες συνθήκες που διανύουμε με νομοσχέδια για τις διαδοχικές αξιολογήσεις των μνημονίων» είπε, ενώ αναφερθείς ενδεικτικά στα κατεπείγοντα νομοσχέδια τόνισε ότι «αρκετά στοιχεία δεν θα εκλείψουν παρά μόνο με την λήξη αυτής της περιόδου» (των μνημονίων), την οποία προσδιόρισε σε ένα χρόνο, ίσως λίγο περισσότερο.
Εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι «θετικά και αισιόδοξα πορευόμαστε προς τα μπρος». «Θα υπάρξουν βελτιώσεις εκεί που χρειάζεται και που είναι κοινή πεποίθηση όλων» πρόσθεσε, ενώ σχετικά με την παραβίαση των προβλεπόμενων χρόνων ακόμα και από τους πολιτικούς αρχηγούς, είπε ότι «όλοι πρέπει να βελτιώσουμε τις επιδόσεις μας». Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.