, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Προσφυγόπουλα και μαθητές που έψαλλαν τα κάλαντα υποδέχτηκε το ΥΜΑΘ

Από παιδικές φωνές, χριστουγεννιάτικες μελωδίες και φωτεινά χαμόγελα πλημμύρισε σήμερα το ΥΜΑΘ, εν όψει των Χριστουγέννων.
Πρώτοι έψαλλαν τα κάλαντα στην υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, οι μαθητές του Ειδικού Σχολείου Κορδελιού. Οι μαθητές, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους, ξεκίνησαν ψάλλοντας τα παραδοσιακά Μοραΐτικα κάλαντα των Χριστουγέννων, εντυπωσιάζοντας την κ. Νοτοπούλου, που τραγούδησε μαζί τους. Οι μαθητές έκαναν δώρο στην υφυπουργό χειροτεχνήματα και δημιουργίες τους.
Στη συνέχεια, οι μαθητές του Ειδικού Σχολείου Παύλου Μελά, τραγούδησαν τα παραδοσιακά κάλαντα και φωτογραφήθηκαν με την υφυπουργό.
Η παιδική χορωδία από το “ΑΣΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ”  ζέστανε την ατμόσφαιρα με τις παιδικές φωνές που έψαλλαν παραδοσιακά κάλαντα, ενώ η κ. Νοτοπούλου ζήτησε να τραγουδήσουν και ένα αγαπημένο τους χριστουγεννιάτικο τραγούδι.
Αργότερα, τα κάλαντα είπαν μαθητές και μαθήτριες από το 12ο, 13ο και το 4ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, το 3ο Γενικό Λύκειο Σταυρούπολης και το 17ο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης.
Η υφυπουργός συνομίλησε αρκετή ώρα με τους νεαρούς μαθητές για ζητήματα που τους απασχολούν πάνω στα εκπαιδευτικά θέματα και αντάλλαξαν ευχές.
Ξεχωριστή ήταν η στιγμή που παιδιά του Ειδικού Σχολείου Κωφών και Βαρήκοων του Πανοράματος είπαν τα κάλαντα στη νοηματική γλώσσα και με χορευτικό, ενώ ευχαρίστησαν την υφυπουργό για τον εξοπλισμό  για το  εργαστήριο πληροφορικής του σχολείου.
Στο γραφείο της κ. Νοτοπούλου, παιδάκια προσχολικής ηλικίας, στην πλειοψηφία τους προσφυγόπουλα από το παιδικό κέντρο «Διά-δρασις», έφτιαξαν τα δικά τους στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο του ΥΜΑΘ.
Η υφυπουργός χάρισε γούρια στα παιδιά καθώς και ευχές που τους έγραψε η ίδια.
«Όλα φέτος είναι αλλιώς, το δέντρο, το ΥΜΑΘ! Υποδεχτήκαμε προσφυγόπουλα στο ΥΜΑΘ για να στολίσουμε το διοικητήριο. Καλές γιορτές σε όλα τα παιδάκια του κόσμου» ευχήθηκε η κ. Νοτοπούλου.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.