, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Προσωρινή η αναστολή των 1.600 συντάξεων στον ΟΑΕΕ


«Η αναστολή των συντάξεων των 1.600 συνταξιούχων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) που δεν υπέβαλαν ΑΜΚΑ και ΑΦΜ, θα είναι προσωρινή», διευκρινίζει με δήλωσή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννης Βρούτσης και τονίζει, ότι οι συντάξεις τους θα καταβληθούν αμέσως μόλις προσκομίσουν τα ζητούμενα στοιχεία στο ασφαλιστικό τους ταμείο. Ο κ. Βρούτσης επισημαίνει επίσης, ότι «οι συνταξιούχοι αυτοί, παρότι επανειλημμένως είχαν ειδοποιηθεί από τον ασφαλιστικό τους φορέα, δεν υπέβαλλαν τα απαραίτητα στοιχεία για τη διασταύρωση και ταυτοποίηση νομιμότητας των συντάξεών τους».
 
«Θα ήθελα να διαβεβαιώσω τους συνταξιούχους, ότι όλοι γνωρίζουν ότι, για πρώτη φορά, συντελείται μια οργανωμένη και αποτελεσματική προσπάθεια νοικοκυρέματος των ασφαλιστικών ταμείων. Το νοικοκύρεμα και η διαφάνεια είναι προς όφελος όλων των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Είναι όφελος για την Ελλάδα» καταλήγει ο υπουργός Εργασίας.
 
Στις 30 Νοεμβρίου ο ΟΑΕΕ ανακοίνωσε ότι διακόπτει από τον Δεκέμβριο του 2012 την καταβολή της σύνταξης, για περίπου 1.600 συνταξιούχους, οι οποίοι δεν ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση για συμπλήρωση του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), που λείπουν από τα μητρώα τους.
 
Σύμφωνα με τον Οργανισμό, προκειμένου να επαναληφθεί η καταβολή της σύνταξης, οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι θα πρέπει να προσέλθουν στα γραφεία του ΟΑΕΕ, προσκομίζοντας:
 
– Το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος (ή βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ).
 
– Οποιοδήποτε έγγραφο στοιχείο, από το οποίο προκύπτει ο ΑΜΚΑ, (κάρτα κοινωνικής ασφάλισης ή βιβλιάριο υγείας ή επίδειξη γνωστοποίησης).
 
– Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.