, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Πρωτοβουλία για τις Αστικές Συγκοινωνίες: Καταγγέλουμε την αφόρητη σαρδελοποίηση στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ

“Καταγγέλουμε την αφόρητη σαρδελοποίηση στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ που έχει χτυπήσει κόκκινο, μαζί με τον υδράργυρο στην πόλη της Θεσσαλονίκης! ”, αναφέρει σε ανακοίνωση της η Πρωτοβουλία Εργαζομένων-Φοιτητών-Συνταξιούχων για τις Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης.
”Οι ζέστες και οι… εκλογές ξεκλήρισαν τα πανάθλια λιγοστά οχήματα που έχουν απομείνει να εξυπηρετούν τους δεκάδες χιλιάδες επιβάτες, τα οποία έφτασαν να είναι μόλις 280 (!) για όλη την πόλη. Οι καθυστερήσεις είναι μεγαλύτερες από ποτέ. Μέσα στο καλοκαιρινό καμίνι, χωρίς κλιματισμό και χωρίς να χωράει καρφίτσα μέσα στα ξέχειλα λεωφορεία έχουν φτάσει να σημειώνονται λιποθυμίες μέχρι και νέων ανθρώπων! Για να μη μιλήσουμε για τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες…
Για πόσο ακόμα;;;
Αυτή η απάνθρωπη κατάσταση ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΟΥΤΕ ΜΕΡΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ!”, τονίζουν τα μέλη της Πρωτοβουλίας.
”Μέσα στον προεκλογικό ορυμαγδό των ημερών, οι ψεύτικες υποσχέσεις της κυβέρνησης για έλευση νέων λεωφορείων μέσα στο Μάιο (!) δίνουν τη θέση τους στα μαύρα σχέδια των «λαγών» της ΝΔ για ιδιωτικοποίηση του οργανισμού. Το έδαφος το έχει στρώσει η ίδια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τη σταδιακή παραχώρηση γραμμών στα ΚΤΕΛ και φυσικά με την τραγική εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει ο ΟΑΣΘ. Όσο μεγαλώνει η αγανάκτησή μας, τόσο κάποιοι ονειρεύονται επαναφορά του παλιού καθεστώτος και ξεπούλημα του οργανισμού, ελπίζοντας ότι ο λαός της πόλης θα πληρώσει ξανά το μάρμαρο και θα πει κι ευχαριστώ. Ούτε να το σκέφτονται!
Όλοι εμείς που αδυνατούμε να μετακινηθούμε σαν άνθρωποι, όλοι οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι ηλικιωμένοι, οι ευπαθείς ομάδες, φωνάζουμε πιο δυνατά από ποτέ ότι ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! Φτάνει με τους εκβιασμούς και τα πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες μας! Απαιτούμε το αυτονόητο: Να μετακινούμαστε σαν άνθρωποι! Η συγκοινωνία είναι αναφαίρετο ΛΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ και δεν το διαπραγματευόμαστε!
Άμεση αύξηση των δρομολογίων σε ΟΛΕΣ τις γραμμές!
Ασφαλής μετακίνηση! Κλιματισμός σε όλα τα οχήματα! Όχι άλλες βλάβες και πυρκαγιές λεωφορείων εν κινήσει!
Ούτε σκέψη για ιδιωτικοποίηση/ξεπούλημα του οργανισμού!”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.