, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Πρόβλεψη Σαρηγιάννη για πτώση στα 1.000 του αριθμού κρουσμάτων έως τις 12 Δεκεμβρίου

Μία πρόβλεψη έκανε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 98,9», αναφέροντας ότι «μέχρι τα μέσα του Δεκεμβρίου θα υπάρξει σημαντική αποσυμπίεση», εξηγώντας ότι «ως τις 12-13 του μήνα θα κρούσματα του κορωνοϊού θα είναι λίγο πάνω από 1.000 και αρχές του μήνα θα υπάρξει μείωση στους διασωληνωμένους».
«Μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου τα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη θα είναι περίπου 300, ενώ στην Αττική 300 κρούσματα θα δούμε λίγο νωρίτερα, προς τις αρχές του επόμενου μήνα», υπογράμμισε, ενώ σχετικά με το τρίτο κύμα της πανδημίας επεσήμανε ότι «θα το δούμε μετά τις γιορτές μέσα στον Ιανουάριο ή στο τέλος Ιανουαρίου».
Ο κ. Σαρηγιάννης ανέφερε επιπλέον, ότι ένα απότομο άνοιγμα της καραντίνας την περίοδο των εορτών θα είναι πισωγύρισμα και θα επιδεινώσει την κατάσταση, ενώ τόνισε ότι «παρά την μείωση του αριθμού των κρουσμάτων δεν πρόκειται να υπάρξει άμεση αποσυμφόρηση των νοσοκομείων, αφού η παραμονή στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι ένας αστάθμητος παράγοντας λόγω των πολλών ημερών νοσηλείας που χρήζουν αρκετοί ασθενείς, αλλά και λόγω των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων που γεννιούνται εντός των νοσοκομείων».
«Όλα αυτά πρέπει να τα λάβουμε σοβαρά υπόψη μας» είπε ο κ. Σαρηγιάννης και κατέληξε: «Είμαστε σε μια φάση αποκλιμάκωσης του ιϊκού φορτίου, η οποία θα μεταφερθεί σε φάση αποκλιμάκωσης και των κρουσμάτων».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.