, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Πρόεδρος ΚΕΔΕ: Με την τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής ανοίγουν τη Δευτέρα τα δημοτικά σχολεία

Η επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων την προσεχή Δευτέρα, ήταν το αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης που είχαν σήμερα με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Δημήτρης Παπαστεργίου και οι πρόεδροι των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων (ΠΕΔ).
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, διαβεβαίωσε την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ότι οι δήμοι θα διασφαλίσουν την ομαλή επανέναρξη της λειτουργίας των δημοτικών σχολείων, όπως έπραξαν και το προηγούμενο διάστημα με τα γυμνάσια και τα λύκεια. Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ΚΕΔΕ, με το πέρας της τηλεδιάσκεψης, τονίζεται ότι “προτεραιότητα όλων είναι η τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής, με την ενεργό συμβολή του προσωπικού καθαριότητας των δήμων, που θα κληθεί να αναλάβει το κύριο βάρος της προσπάθειας αυτής”. Ακόμη επισημαίνει, ότι με πρωτοβουλία της εκδόθηκαν οι δύο Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που προβλέπουν την πρόσθετη χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών, ώστε να μπορούν να πληρωθούν οι συμβασιούχοι στην καθαριότητα, δεδομένων των αυξημένων αναγκών καθαριότητας σε κάθε σχολική μονάδα, η οποία θα λειτουργεί με αυξημένο αριθμό αιθουσών διδασκαλίας.
“Οι μικροί μας φίλοι και οι δάσκαλοί τους, θα επιστρέψουν στα θρανία με ασφάλεια, ενώ σημαντικό ρόλο θα κληθούν να διαδραματίσουν οι εργαζόμενοί μας στον τομέα της καθαριότητας, οι οποίοι θα διασφαλίσουν την υγιεινή σε όλους τους χώρους των σχολείων. Ήδη έχουν τεθεί στη διάθεση των Σχολικών Επιτροπών των δήμων υγειονομικό υλικό αλλά και πρόσθετα κονδύλια για τις επιπλέον δαπάνες. Είμαι βέβαιος ότι όλα θα πάνε καλά”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.