, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Πρώτος σε όλη την Ευρώπη ο Μίλτος Τεντόγλου

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου θα βρεθεί ο Έλληνας άλτης Μίλτος Τεντόγλου, ανεβάζοντας στον πιο ψηλό ιστό πανευρωπαϊκά και την Ελληνική σημαία.
Με  άλμα στα 8.32μ, που αποτελεί την 4η καλύτερη επίδοση για εφέτος στον κόσμο, ο Μίλτος Τεντόγλου αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης,στο Γκέβλε της Σουηδίας.
Aξίζει να σημειωθεί ότι η επίδοση του ήταν και η κορυφαία στην «Γηραιά Ήπειρο» μέσα στο 2019 σε επίπεδο ανδρών.
Επίσης ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι βελτίωσε και την δική του καλύτερη επίδοση στην κατηγορία U23, που ήταν 8.19μ, από τις 5 Ιουλίου στη Λοζάνη.
Με τη νίκη του αυτή ο Τεντόγλου κατάφερε να εμπλουτίσει ακόμη περισσότερο τις επιτυχίες του, αφού πρόσθεσε το χρυσό μετάλλιο στους Νέους, στα άλλα δύο χρυσά σε επίπεδο Ανδρών (Βερολίνο και Γλασκόβη), την πρώτη θέση στο Ευρωπαϊκό Κ20 στο Γκροσέτο το 2017 και το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 του 2016.
Ο Έλληνας άλτης έκανε με την πρώτη προσπάθεια 8.22μ (άν. +1.9 μ/δ) και απάντησε στον Ισπανό Έκτορ Σάντος που λίγο νωρίτερα έκανε 8.19μ (-0.1) και το οποίο του χάρισε το ασημένιο μετάλλιο. Ο Έλληνας αθλητής έκανε άκυρο στο 2ο άλμα του, 8.05 στο τρίτο, 8.20μ στο τέταρτο, 8.25μ στο πέμπτο και 8.32μ στο τελευταίο.
Το χάλκινο μετάλλιο πήρε ο Ιταλός Γκαμπριέλα Τσιλά με 8.00μ.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.