, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Πυρετός» διαβουλεύσεων στη Ν.Δ. για τον υποψήφιο στο δήμο Θεσσαλονίκης

Ο «πυρετός» για την επιλογή του υποψηφίου, που θα διεκδικήσει το Δήμο Θεσσαλονίκης, έχει κυριεύσει τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Μπορεί η εκπρόσωπος του κόμματος Μαρία Σπυράκη να δηλώνει σε συνέντευξή της στην Karfitsa ( σελ. 13) ότι «είναι νωρίς για να συζητήσουμε για τις δημοτικές εκλογές, όμως τα κομματικά στελέχη έχουν συνεχείς επαφές και συναντήσεις με διάφορα πρόσωπα, που θα μπορούσαν έχουν τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας.
Η παρουσία του προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη και όλων των άλλων ηγετικών στελεχών από χθες στη Θεσσαλονίκη εντείνει τις διεργασίες, τις συζητήσεις και τις εκτιμήσεις, γύρω από συγκεκριμένα πρόσωπα.
Σύμφωνα με όσα έλεγε πηγή , που βρίσκεται στο στενό περιβάλλον του προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τα δεδομένα είναι τα εξής:

  • Η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει νέο και άφθαρτο πρόσωπο, που δεν έχει – ως τώρα- καμιά σχέση με την πολιτική.
  • Να είναι πετυχημένος επαγγελματικά και κοινωνικά αποδεκτός.
  • Να είναι γνώστης των θεμάτων που απασχολούν τους κατοίκουςτης Θεσσαλονίκης.
  • Να έχει διοικητικές ικανότητες και τη δυνατότητα να ενώσει τις δυνάμεις της πόλης και όχι να μεγαλώσει τις διχαστικές γραμμές, που ήδη υπάρχουν.

Μ΄αυτά τα δεδομένα γίνονται οι συζητήσεις με συγκεκριμένα πρόσωπα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κ. Μητσοτάκης είναι πιθανόν να συναντηθεί με δύο ή τρεις από τους εν δυνάμει υποψηφίους για το δημαρχιακό αξίωμα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες θα συναντηθεί με τον Πάρι Μπίλλια, πρόεδρο του ΤΕΕ/ΤΚΜ, που ως τώρα, συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να ηγηθεί του ψηφοδελτίου, που θα επιχειρήσει να ενώσει την καντροδεξιά στο δήμο Θεσσαλονίκης. Ο κ. Μπίλλιας έχει ήδη κάνει συναντήσεις με ανρθώπους του στενού περιβάλλοντος του προέδρου της Ν.Δ., στους οποίους διεμήνυσε, ότι «ο χρόνος πλέον κυλά αντίστροφα και σε βάρος του όποιου υποψηφίου της Ν.Δ.». Διευκρίνισε, ότι ως το τέλος του Σεπτεμβρίου θα περιμένει την απόφαση της Ν.Δ. και στη συνέχεια θα κάνει αυτό, που ο ίδιος θα επιλέξει ως σωστό και πρέπον.
Ακόμη, είναι πιθανή η συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα, που και γνω΄στης των θεμάτων της πόλη είναι και έχει δηλώσει στον ίδιο τον πρόεδρο της Ν.Δ. ότι «δεν τον ενδιαφέρει η κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά μόνον η Θεσσαλονίκη».
Βέβαια, ο κ. Μητσοτάκης – ανάλογα με το χρόνο που θα έχει στη διάθεσή του – ενδέχεται να συναντηθεί και με άλλους, που θέλουν να είναι υποψήφιοι για το δημαρχιακό αξίωμα, όπως είναι ο Γιώργος Ορφανός, ο Ανδρέας Παπαμιμίκος και άλλοι, που από την κεντροδεξιά παράταξη φθάνουν αισίως τους…οκτώ.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.