Πως καταλαβαίνεις ότι το κρέας έχει χαλάσει
Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Το φρέσκο βοδινό και χοιρινό κρέας αντέχει μόνο 4-5 ημέρες στην απλή συντήρηση και μόνο αν είναι φρέσκο. Το κοτόπουλο αντέχει το πολύ δύο μέρες στην συντήρηση του ψυγείου σου.
Καλό είναι να τοποθετείς τα κρέατα στο πάνω πάνω ράφι και τέρμα μέσα.
Αν και πάλι δεν είσαι σίγουρος για το αν πρέπει να καταναλώσεις το βοδινό ή τον μοσχαρίσιο κιμά, ξεκίνα με την οσμή. Η μυρωδιά του φρέσκου κρέατος πρέπει να είναι ευχάριστη.
Έπειτα παρατήρησε το χρώμα του κρέατος. Το μοσχαρίσιο κρέας πρέπει να είναι ροζέ. Όσο περισσότερο το οξυγόνο δρα στις ίνες, τόσο πιο πολύ θα σκουραίνει το κρέας. Κρέας καφέ, μαύρο ή πράσινο δεν είναι κατάλληλο για κατανάλωση.