, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Πόσες φορές μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την ίδια πετσέτα

Αμέσως μόλις χρησιμοποιήσουμε για πρώτη φορά μια καθαρή πετσέτα, τη γεμίζουμε βακτήρια, νεκρά δερματικά κύτταρα και μόρια σωματικών εκκριμάτων, δημιουργώντας τις ιδανικές συνθήκες για την επιβίωση και ανάπτυξη μυκήτων και ιών.

Και όσο περισσότερο μένει υγρή η πετσέτα τόσο περισσότεροι γίνονται όλοι αυτοί οι μικροοργανισμοί ,εξηγούν οι ειδικοί. Οι πετσέτες δημιουργούν πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη μικροοργανισμών επειδή περιέχουν πολλά από τα συστατικά τα οποία αυτοί χρειάζονται για την επιβίωσή τους: Νερό, υψηλή θερμοκρασία, οξυγόνο, τροφή (από τα νεκρά δερματικά κύτταρα και τα άλλα κατάλοιπα του δέρματος) και ουδέτερο pH.

Για αυτό τον λόγο πρέπει να χρησιμοποιούνται όσο το δυνατόν λιγότερο συχνά. Αν έχετε τη δυνατότητα να τη στεγνώνετε εντελώς και γρήγορα και κάνετε μπάνιο κάθε μέρα, τότε μπορείτε να την πλένετε μία έως δύο φορές την εβδομάδα, υπό την προϋπόθεση ότι δεν σκουπίζετε με αυτήν την περιοχή των γεννητικών οργάνων και του πρωκτού

Ωστόσο, αν στο σπίτι σας έχετε υψηλά επίπεδα υγρασίας ή δεν μπορείτε να στεγνώσετε εντελώς την πετσέτα, πρέπει να την πλένετε μετά από τρεις χρήσεις. Και εννοείται πως θα την πλύνετε αμέσως, αν σκουπίσετε με αυτήν τα γεννητικά όργανα ή/και την περιοχή του πρωκτού.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.