, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Πότε ανοίγει η ειδική εφαρμογή για τις εγγραφές πρωτοετών

Ξεκινούν σε λίγες ημέρες οι εγγραφές των φοιτητών στα πανεπιστήμια όλης της χώρας.
Οι εγγραφές αναμένεται να πραγματοποιηθούν, όπως και πέρυσι το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτέμβρη, ηλεκτρονικά, με το πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί από τις γραμματείες των τμημάτων.
Οι επιτυχόντες των Πανελλαδικών 2019 θα κληθούν να επισκεφθούν την ειδική εφαρμογή του υπουργείου Παιδείας στη διεύθυνση eregister.it.minedu.gov.gr.
Το παραπάνω διάστημα αφορά τους επιτυχόντες σε ιδρύματα που εποπτεύονται από το υπουργείο Παιδείας και όχι από τα υπουργεία Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη.
Την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών με την ειδική κατηγορία Αλλοδαπών – Αλλογενών αποφοίτων λυκείων εκτός ΕΕ και αποφοίτων λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων κρατών – μελών της Ε.Ε στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 30 Σεπτεμβρίου.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανοίξουν οι εγγραφές και για τους υπόλοιπους επιτυχόντες των Πανελλαδικών εξετάσεων.
Για πολλούς φοιτητές η αγωνία βρίσκεται στο «κόκκινο» και περιμένουν πως και πως τη λειτουργία της εφαρμογής για να εγγραφούν στα Πανεπιστήμια, καθώς στη συνέχεια θα έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν και να πάρουν μετεγγραφή.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.