, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Πώς να σώσεις το κινητό σου αν βραχεί

Το να πέσει το κινητό σου σε νερό είναι μία από τις χειρότερες εμπειρίες, αλλά είναι κάτι που συμβαίνει συχνά. Η ερώτηση είναι μία: μπορείς να σώσεις το κινητό που έχει πέσει σε νερό; Και η απάντηση είναι ναι, εάν δράσεις γρήγορα.
Αν όταν πέσει στο νερό το κινητό είναι ανοιχτό, το πρώτο βήμα είναι αμέσως να το κλείσεις, για να μη βραχυκυκλώσει. Με μία πετσέτα ή απορροφητικό χαρτί αφαίρεσε όσο πιο πολύ από το νερό γίνεται. Το επόμενο βήμα είναι να απορροφηθεί το υπόλοιπο νερό όσο πιο γρήγορα γίνεται.
Το να “θάψεις” το κινητό μέσα σε ένα τάπερ με ρύζι είναι η κλασσική λύση, αλλά το ρύζι ίσως να μην είναι η καλύτερη λύση. Η άμμος για τις γάτες απορροφά πολύ καλύτερα την υγρασία, όπως και τα πακετάκια silica που έχει σε κουτιά από παπούτσια ή άλλα αντικείμενα. Οποιοδήποτε από τα 3 επιλέξεις, βύθισε το κινητό σου, που ακόμα θα το έχεις κλειστό, σε αυτά και κλείσε το τάπερ αεροστεγώς.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.