, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Π.Γερουλάνος: “Ο χώρος της κεντροαριστεράς έχει ανάγκη από ένα διαφορετικό όραμα"

Στην πολιτική μετάβαση του χώρου της κεντροαριστεράς με “μια γενιά πολιτικών να παλεύει πραγματικά για ένα καινούργιο όραμα” αναφέρθηκε σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό “Παραπολιτικά” ο Παύλος Γερουλάνος.
Όπως δήλωσε:
“Ο χώρος της κεντροαριστεράς έχει ανάγκη από ένα διαφορετικό όραμα και από ανθρώπους που θα διεκδικήσουν την εξουσία για να την απωλέσουν. Αυτό είναι ένα πολιτικό παράδοξο. Το πολιτικό σύστημα αυτή τη στιγμή έχει φρακάρει και ο μόνος τρόπος να το ανοίξεις είναι να πας την εξουσία σε φορείς και θεσμούς που λογοδοτούν κατευθείαν στον πολίτη. Πιο δημοκρατικές διαδικασίες. Η επόμενη γενιά των πολιτικών της κεντροαριστεράς χρειάζεται να παλεύει πραγματικά για ένα καινούργιο όραμα. Η μετάβαση που βλέπουμε σήμερα είναι από ανθρώπους που θέλουν να αγκιστρωθούν περισσότερο στην εξουσία και όχι να την κάνουν κάτι άλλο. Μετάβαση όπως αυτήν που περιγράφω θα έχουμε μόνο όταν ένας από τους πολιτικούς φορείς ή κάποιος καινούργιος πολιτικός φορέας πει ότι εμείς θέλουμε να διεκδικήσουμε την εξουσία για να κάνουμε την ελληνική κοινωνία βαθιά δημοκρατική. Και τότε θα δείτε ότι λίγα από τα παλιά στελέχη θα θέλουν να συμμετέχουν διότι έχουν συνηθίσει αλλιώς και θα ενδιαφερθούν άνθρωποι που έχουν σήμερα γυρίσει την πλάτη στην πολιτική”.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.