, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Π. Καμμένος: Αποχωρώ από την κυβέρνηση

Οι ΑΝΕΛ αποχωρούν από την κυβέρνηση, όπως δήλωσε πριν απο λίγο ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε στυο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Καμμένος γνωστοποίησε σε δημοσιογράφους το γεγονός ότι το κόμμα του αποχωρεί απο την κυβέρνηση. Όπως εξήγησε, αυτό γίνεται γιατί διαφωνεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τόνισε ότι κατάφερε να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια. Υπογράμμισε ωστόσο την κάθετη διαφωνία του ως προς το θέμα της Μακεδονίας.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων αν πρόκειται να άρει την στήριξη προς την κυβέρνηση, ο κ. Καμ,μένος αρνήθηκε να απαντήσει και παρέπεμψε τους δημοσιογράφους στη συνέντευξη Τύπου που θα δώσει σύντομα και όπου θα αναφερθεί διεξοδικά σε όλα τα ζητήματα.

Η δήλωση του Πάνου Καμμένου

«Συναντήθηκα με τον πρωθυπουργό. Κάναμε μια αρκετά μεγάλη συζήτηση. Ήταν μια συνεργασία επί 4 ολόκληρα χρόνια σε μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης ανάμεσα σε δυο κόμματα από διαφορετικούς χώρους. Βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, οπότε ο στόχος επετεύχθη. Το θέμα της Μακεδονίας, του ονόματος για το οποίο έπεσαν χιλιάδες, δεν μου επιτρέπεται να μη θυσιάσω αυτή την καρέκλα. Ευχαρίστησα τον πρωθυπουργό για τη συνεργασία και του εξήγησα ότι για εμένα για λόγο εθνικό δεν μπορεί να συνεχιστεί η συνεργασία. Οι ΑΝΕΛ αποχωρούν από την κυβέρνηση».

 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.